Lezing “Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid

 

 

In deze lezing neemt Drs. Marc Roth je mee naar het meest gesloten land ter wereld. Marc Roth organiseert reizen naar Noord-Korea, waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bezoeken kunt.

 

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land transformeert zich de laatste jaren tot een ‘socialistische sprookjesstad’ in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit zie je ook op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime.

Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt dus voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid. En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?

In deze lezing geeft Marc een inkijkje in ‘werelds meest gesloten samenleving en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’.De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea.

Wanneer:     dinsdag 7 mei

Waar: bibliotheek Landgraaf, vestiging Burgerhoes

Aanvang:     19.30 uur

Toegang:      €2,00 voor leden van de bibliotheek. Niet-leden €3,00.

Aanmelden:  www.bibliotheeklandgraaf.nl  of 045-5695660

Foto Bobliotheek Landgraaf

 

Geef een reactie