Italië/Zwitserland, 2018 / 125 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Alice Rohrwacher
Met: Adriano Tardiolo, Alba Rohrwacher, Nicoletta Braschi e.a.
Ondertitel: Nederlands

 

 

Zaterdag. 27 APRIL / 20:00 UUR

 

★★★★★ Trouw – “Rohrwacher beweegt zich ergens tussen Pasolini en Fellini, door realisme en magie te mengen en zo een totaal eigen wereld op te trekken. Het is alsof de hemel openbreekt, zo magisch mooi is het. Een Italiaans meesterwerk.”
★★★★☆ NRC – “Kleine details zetten aan het denken. Wij staan zo ver van de natuur dat we die, net als goedheid, allang niet meer herkennen.”
★★★★☆ Volkskrant – “Lazzaro Felice zit vol kritiek op het heden en verleden van Italië, maar is tegelijk licht, elegant en simpel. Een klein mirakel. “
★★★★☆ AD – “Een must voor liefhebbers van Italiaanse cinema.”
★★★★☆ VPRO Cinema – “Tragikomische fabel van Rohrwacher gaat halverwege een totaal onverwachte kant op, maar spreekt van begin tot eind tot de verbeelding. En zegt ondertussen heel verstandige dingen over de verschillen tussen arm en rijk.”

 

 Bij de matineevoorstelling van 19 april serveren wij gratis een stukje vlaai als u een kopje koffie of thee bestelt. 

Het dorpje Inviolata (Italiaans voor onaangetast) doet haar naam eer aan in deze derde magisch realistische speelfilm van de succesvolle Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher (La Meraviglie). In de kleine gemeenschap van tabaksboeren ontvouwt het leven zich zoals het dat al eeuwen deed. Toch lijken de auto van de markiezin – die de afgezonderd liggende plantage met harde hand leidt – en de mobiele telefoon van haar zoon Tancredi, aanwijzingen dat we ons dichter bij het heden bevinden dan je op het eerste gezicht zou denken.

De dorpelingen, die worden uitgebuit, maken op hun beurt misbruik van de goedheid van de jonge en onbaatzuchtige tabaksplukker Lazzaro. Vanaf het moment dat hij en Tancredi bevriend raken, gaat er van alles mis. Door een dramatisch incident worden de dorpelingen hardhandig met de moderne werkelijkheid geconfronteerd. Zo ontwikkelt deze film zich als een wonderlijke vertelling waarin op schijnbaar magische wijze fabel en sociaalrealisme worden verenigd.

Cannes: Best Screenplay
Winnaar IFFR Youth Award IFFR 2019

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie