Opening Bakseizoen in ’t Bakkes va Welte op 28 april

 

 

Het lijkt al lang geleden dat we lekker in het zonnetje of onder het verkoelende bladerdak van onze hoogstamfruitbomen genoten hebben van een lekker stuk vlaai met een kop koffie of thee. Op dit ogenblik wordt er door de vrijwilligers hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor het nieuwe bakseizoen dat op zondag 28 april. van start gaat.

 

“Wanneer wordt er weer gebakken in ’t Bakkes” is een vraag die onze vrijwilligers dagelijks te horen krijgen en dit betekent dat ’t Bakkes in heel korte tijd zijn plekje in de Weltense gemeenschap (en ver daar buiten) verworven heeft. ’t Bakkes va Welte in de Loorenhof is uitgegroeid tot de plek waar je een keer per maand op zondagmiddag, genietend van een stuk vlaai, oude bekenden treft, nieuwe vriendschappen sluit, geniet van een prachtige lokatie in een schitterende omgeving, wegdroomt naar ver vervlogen tijden of juist overpeinst wat voor moois het leven ons nog kan brengen, of gezellig meedeint op de nostalgische muziek van onze muziekanten.

 

Je zou bijna zeggen: “Wat wil een mens nog meer?” Pak je agenda en noteer meteen alle bakdagen voor 2019

Zondag   28 april Opening bakseizoen

Zondag   19 mei Nationale Molendag met excursie Molen-Weiland-Bakkes met

muziek van de Waltina Kapel

Zondag   30 juni Sacramentsprocessie

Zondag   21 juli met muziek van Paul van Loo en een optreden van

de Coriovallum Pipe Band

Zondag   25 augustus, Proeme vla

Zondag   22 september, Appelvla

Zondag     6 oktober, Rozenkrans Processie met muziek van Miserabel

De poort gaat om 13 uur open en we sluiten om 17 uur. Behalve op de dagen dat de processie naar ’t Bakkes komt dan zijn we al om 12 uur open.

We bakken iedere bakdag verse vlaai van Limburgse Kollenberger speltbloem die we betrekken van de Weltermolen. De oven stoken we met snoeihout uit de hoogstamboomgaard de Loorenhof en van de wilgen rond de Weltervijver. Naargelang het seizoen gebruiken we het fruit uit onze boomgaard.

Op een bakdag bakken we gemiddeld 80 tot 100 vlaaien en die gaan allemaal op.

Op 28 april wordt voor ’t eerst ook speltbrood naar eigen receptuur gebakken en zullen de laatste potjes zeem (stroop), gemaakt van de appels en peren uit de Loorenhof, verkocht worden.

Wij hopen dat we ook dit jaar weer geluk hebben met het weer en dat we je mogen begroeten in ’t Bakkes va Welte.

Heb je een vraag of suggestie of wil je je als vrijwilliger aanmelden? Stuur dan even een mail naar jo@klavora.nl en je krijgt per kerende post een reactie.

’t Bakkes va Welte in de Loorenhof

de Doom 5

6419 CW Welten

www.deloorenhof.nl

facebook.com/loorenhof

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie