Documentaire Genesis 2.0 is te zien in het filmhuis de Spiegel

 

 

Zwitserland / China / Rusland / Zuid-Korea / Verenigde Staten, 2018, 113 minuten

Regie: Christian Frei en Maxim Arbugaev

Documentaire

Kijkwijzer: alle leeftijden

 Ma. 29 April / 20:00 uur

 

Een real life Jurassic Park. Siberische jagers die op zoek zijn naar slagtanden van uitgestorven mammoeten, stuiten bij toeval in het permafrost op een uitzonderlijk goed geconserveerd karkas, compleet met bloed en vacht. Dat wekt de interesse op van genetica-wetenschappers. Zij dromen ervan het prehistorische dier weer terug tot leven te wekken. Een herrezen mammoet is een volgende stap in de nieuwe, grootse technologische revolutie. Onze wereld staat op het punt te veranderen…

Een prikkelende documentaire over de mysteries en geheimen die verborgen liggen in de natuur en over de fundamenteel verschillende ideeën over de schepping en de rol van de mens daarin.

Het lijkt science fiction, maar Genesis 2.0 maakt duidelijk dat synthetische biologie de wereld fundamenteel zal veranderen. Wetenschappers hebben de kennis om levende wezens te ontwerpen en te veranderen en kunnen zo onze eigen evolutie controleren. Zij worden niet of minder gehinderd door ethische vragen over klonen en ingrijpen in de natuur.

Deze film brengt op originele wijze de oude wereld van de jagers en de nieuwe wereld van de hightech laboratoria samen en stelt vragen over onze toekomst.

Juryprijs voor het camerawerk op het Sundance Film Festival

 

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie