Ridderorde voor oud-Heksenberger Henk Butink 

Weliswaar wonende in centrum Heerlen, maar nog veel affiniteit met Heksenberg

Ook dit jaar reikte waarnemend burgemeester Emile Roemer de toegekende lintjes uit. Hij deed dit op diverse locaties uitgereikt, zoals thuis bij de gedecoreerden, op het werk of tijdens een afspraak. Uiteraard had de waarnemend burgemeester, op zijn eigen vertrouwde wijze, voor ieder gedecoreerde heel feestelijke en verdiende bewoordingen, welke zeer op prijs werd gesteld. Vrijdagmiddag was er vervolgens in Kasteel Hoensbroek een receptie voor alle nieuwe en oud gedecoreerden.

 

Een van de gedecoreerden was de heer Henk Butink. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Weliswaar is hij al vanaf 2009 woonachtig in centrum Heerlen (Coriovallumstraat), maar heeft nog veel affiniteit met de wijk Heksenberg. Henk Butink is al ruim vier decennia vrijwillig actief op diverse gebieden. Een korte blik op zijn activiteiten leert o.m. dat hij sinds 1974 actief is voor voetbalvereniging RKVV Heksenberg. En in de jaren ’80 nauw betrokken was bij de realisatie Stichting Heksenbergse Sport Accommodatie en sinds 1982 voorzitter van Stichting jubileum Heksenberg. Tot 1997 was hij ook bestuurs-en commissielid KNVB district Zuid ll. Vanaf 2013 tot heden is hij voorzitter van genoemde voetbalvereniging.

Archieffoto Henk Butink in gesprek met Belgische voetbalicoon Jean Marie Paff

In 1984 was hij prinscarnaval bij D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein en is sinds 1988 secretaris van Oad-Prinse van de H.V.V. Tussen 1990 en 1999 was hij voorzitter van de toenmalige wijkvereniging en niet zoals een dagblad De Limburger onterecht weergaf, nu anno 2019 nog actief voor de wijkvereniging zou zijn. De wijkvereniging in verenigingsvorm is niet meer, want in 2005 is het een Stichting geworden, onder de benaming Stichting Wijkraad Heksenberg/Pronsebroek.

In het dagelijkse leven was hij o.m. betrokken als bestuurslid Stichting Metaal Opleiding Limburg en Personeelsoverleg  Oostelijke Mijnstreek. Sinds 2006 is hij secretaris Stichting Kringloopcentrale Parkstad (SKCP) en voorzitter Raad van Toezicht De Volkswoning en lid Raad van Commissarissen Woningstichting Woonpunt.  Ook was hij actief bij SAVEHEK (Save Heksenberg), welke thans niet meer actief is. Ook was hij betrokken bij het bestuur Corneliushuis Heerlerheide. Henk Butink is (vanuit Stadspartij Heerlen) sinds 2014 ook gemeenteraadslid

 

 

 

Geef een reactie