Abdissenbosch snoept kampioen KVC Oranje opnieuw punten af

 

Als de koploper thuis aan moet treden tegen de hekkensluiter, verwacht je een overwinning voor de thuisclub. Als de statistieken niet liegen zou je dan bij het duel tussen koploper en kampioen KVC Oranje en Abdissenbosch een zege voor KVC Oranje verwachten en wellicht ook nog eens met duidelijke cijfers. Het ging weer eens anders. Eerder dit seizoen snoepte Abdissenbosch in de achtste speelronde KVC Oranje de eerste punten af. Het werd destijds 0-0. Ook nu, voor helaas veel te weinig toeschouwers, pakweg 70, kon een gelijkspel in de annalen worden bijgeschreven: 1-1.

Het verschil in voetballend vermogen tussen de beide ploegen is aanzienlijk. Wat dat betreft liegt de stand op de ranglijst in 4B niet. Maar betere kwaliteit geeft in voetbal niet altijd de doorslag, zo bleek ook nu. In het begin van  het duel liet thuisclub KVC Oranje, vorige week kampioen geworden, het balletje rondgaan, zoals besproken voorafgaande aan de wedstrijd. Echter, wat niet in overeenstemming met de afspraak was: het gegeven dat weinig diepgang in het aanvalsspel te bespeuren viel. Een zekere loomheid, enige zelfingenomenheid en een gebrek aan beleving leken over de ploeg van trainer Paul van Putten te hangen.

Een eerste waarschuwing namens Abdissenbosch gaf Dylan Luit af. Zijn schot ging over.  Even later volgde een koninklijke terugspeelbal in de KVC-defensie. Maar dan wel in die zin dat Quinten Rosenau van Abdissenbosch oog in oog met thuisclubgoalie Lars van der Weide kon verschijnen. De telg uit een welbekende voetbalfamilie bleef rustig, zag ploeggenoot Marvin Velting in betere positie staan en legde af. Velting voltrok het vonnis: 0-1.

De vreugde over de voorsprong duurde niet lang aan bezoekerskant. Joey Niesters van KVC Oranje ging binnen de zestien van Abdissenbosch over een knietje en scheidsrechter Jan Aben uit Linne wees gedecideerd naar de stip. Ruud Vanhauten stuurde doelman Jeffrey Souren van de gasten naar de rechter hoek en de bal gelijktijdig naar de linker benedenhoek: 1-1.

Nog vóór de rust waren er voor KVC Oranje, ondanks dat de kwaliteit van het vertoonde spel veel te wensen over liet, voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Echter, in de afronding ontbrak het aan precisie, waardoor treffers uitbleven.

Het eenrichtingsverkeer dat zich in het eerste bedrijf had ontsponnen, zette zich na de hervatting voort. De ene na de andere aanval van oranje-wit, dat nu energieker te werk ging, rolde richting de veste van gastenkeeper Jeffrey Souren. Er kwamen ook (grote) kansen. Minimaal twee daarvan mogen worden betiteld als ‘dotten’. De eerste was voor Mel Angerer. Zoals Arjen Robben in de WK-finale van 2010 solo richting doelman Iker Casillas van Spanje mocht, zo kon Angerer deze keer alleen op Jeffrey Souren af. Robben stuitte destijds op de dikke teen van de rechter van Casillas, Angerer vond in de linker voet van Souren  zijn meerdere. Even later gaf Joey NIesters vanaf de achterlijn op links een puike voorzet af die bij de tweede paal ploeggenoot Ritchie Vienerius bereikte. Vienerius kopte in het net, maar dan wel aan de voor KVC Oranje verkeerde kant. Het zijnet dus.

KVC Oranje wilde absoluut nog winnen, dat was duidelijk zichtbaar, al zullen boze tongen bij andere clubs in 4B ongetwijfeld anders beweren. Die drang om alsnog te winnen leverde ook ongeduld op, met als gevolg daarvan ruimte die in de eigen defensie werd weggegeven. Het scheelde maar heel weinig of Abdissenbosch was er nog met de volle buit vandoor gegaan. Quinten Rosenau stuitte twee keer op doelman Lars van der Weide. De derde keer joeg hij de bal langs die goalie, maar ook langs de linker kruising. Een zege ware ook te veel van het goede geweest voor de bezoekers, gezien het spelbeeld over het gehele duel. Of het ene winstpuntje voor de mannen van trainer Henk Stawenga voldoende is om directe degradatie af te wenden, zal de komende weken blijken.

KVC Oranje blijft, ondanks het puntenverlies bovenaan staan in de tweede periode, met twee winstpunten meer dan RKHBS. En hoewel dat geen extraatje oplevert, wil de ploeg van Van Putten ook die prijs niet laten varen.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie