Kampioen KVC Oranje op bezoek bij SV Geuldal in Schin op Geul

 

KVC Oranje is kampioen in 4B. Al sinds meer dan een week. Er is al wat gefeest en dat gaat nog even door. Maar het programma gaat ook gewoon door. Dat krijg je als je de titel zo vroeg in de wacht sleept. Zondag gaat men op bezoek bij SV Geuldal. In Schin op Geul staat in de vierde klasse B van het amateurvoetbal het duel tussen SV Geuldal en KVC Oranje op stapel.

De prestaties van de thuisploeg tot nu toe zijn moeilijk op waarde te schatten. De ene keer wordt overtuigend gewonnen, bijvoorbeeld tegen SV Brunssum (4-0 en 5-1) en tegen Kakertse Boys (3-1), dan weer wordt verdienstelijk gelijkgespeeld, met 0-0 bij Voerendaal, maar ook valt een 1-0 nederlaag bij SV Abdissenbosch en een 0-2 verlies thuis tegen Rood Groen LVC’01 op. Gevolg van dat alles is dat de ploeg uit het Heuvelland nog niet gevrijwaard is van nacompetitievoetbal om degradatie te voorkomen.

KVC Oranje is, zoals gezegd, kampioen en kan dus vrijuit voetballen. De ploeg heeft de bovendien de eerste periode gewonnen en staat in de tweede aan kop, met twee winstpunten meer dan RKHBS. Bij winst is de tweede periodetitel dus een feit. Hoewel dat uiteraard niets meer oplevert dan de spreekwoordelijke eer, toch iets om voor te gaan. Dat leeft ook binnen de oranje-witte brigade.

Afgelopen seizoen troffen SV Geuldal en KVC Oranje elkaar op een doordeweekse avond. Op Sportpark Mauritiussingel werd het toen 3-1 voor de gasten uit Kerkrade. Thuis won oranje-wit die voetbaljaargang met 4-1, terwijl het eerder in de nu lopende competitie in Bleijerheide 3-0 voor de ploeg van Van Putten werd. Cijfers die, net als de stand op de ranglijst, lijken te rechtvaardigen dat KVC Oranje als favoriet wordt bestempeld voor de op handen zijnde ontmoeting.

We gaan het zien zondag om half drie op Sportpark Mauritiussingel in het tussen Wijlre en Valkenburg gelegen Schin op Geul, aan de voet van de welbekende Keutenberg, de kuitenbijter waar Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang onlangs nog op weg leken naar winst in de Amstel Gold Race, maar op de streep alsnog hun meerdere moesten erkennen in ons eigen nationale supertalent Mathieu van der Poel. De omgeving is er prachtig, nu het voetbal nog. Dat ligt natuurlijk aan de twee teams. Scheidsrechter van dienst is Menno-Age de Haan. SV Geuldal en KVC Oranje heten u in ieder geval graag welkom, zondag om half drie.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie