WDZ – Rood Groen LVC ’01  1-2

Op deze Bevrijdingszondag moesten WDZ en Rood Groen de “buren” derby spelen. Het was voor beide ploegen van belang deze wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten omdat beide nog jagen op de 4e plaats in de eindrangschikking die waarschijnlijk recht geeft op een nacompetitie plaats.

Rood Groen begon goed en zette WDZ snel onder druk. In de eerste 20 minuten was Rood Groen de betere ploeg die enkele kleine kansen kreeg. Daarna kwam WDZ beter in de wedstrijd en werd het een meer gelijkwaardige wedstrijd. Na ongeveer een half uur spelen zette Nigel Bougard op links goed door, gaf een voorzet, achter het standbeen langs, die bij, een rond de 11 meterstip staande,  Scott van Delden terecht kwam. Deze nam de bal op de borst aan, controleerde de bal en schoot hem langs de kansloze WDZ doelman. Een verdiende 0-1 voorsprong voor Rood Groen. Het spel golfde wat meer op en neer en de Rood Groen supporters moesten kort voor rust hun hart even vasthouden toen WDZ scoorde, maar gelukkig voor de Rood Groen aanhang werd er buitenspel geconstateerd.

Er werd met een 0-1 ruststand de kleedkamer opgezocht. In de tweede helft werd het meer een wed”strijd”. WDZ drong meer aan maar de zuiverheid ontbrak vaak, waardoor er geen grote kansen ontstonden. In de loop van de wedstrijd schoot Scott van Delden een vrije trap nog hard op de paal en kopte Brian Savelberg op de lat. Een als je het zelf niet afmaakt doet de tegenstander het wel. In de 70ste minuut sneed een WDZ steekbal door de Rood Groen verdediging en werd de 1-1 binnen geschoten. Daarna was de vraag of er nog een winnaar uit deze wedstrijd zou komen. WDZ drong aan, zonder grote kansen te creëren en Rood Groen bleef gevaarlijk in de omschakeling.

Dit resulteerde in de 80ste minuut tot de 1-2 nadat Yannick Frijns een combinatie door de WDZ verdediging met een zacht, maar precies geplaats schot, dat in de rechterhoek plofte, afrondde. In de laatste minuten probeerde WDZ wanhopig de gelijkmaker te forceren maar kansen creëerde men niet meer.

Rood Groen kreeg nog een grote kans, maar Jelle Teheux raakte namens Rood Groen, buiten bereik van de keeper, voor de derde keer deze wedstrijd de paal. Kort daarna floot de scheidsrechter af. Het gevolg van de 1-2 overwinning van Rood Groen is dat WDZ en Rood Groen nu punt gelijk vierde staan en in de laatste drie wedstrijden gaan uitmaken wie een plaats in de nacompetitie mag claimen. Een spannender competitieslot is voor beide teams bijna niet mogelijk.

Volgende week begint Rood Groen thuis tegen RKTSV aan dit laatste drieluik.

Foto´s en video opname’s Roland  Delden/Rood groen LVC’01

Geef een reactie