Kunstenaar Andy Preim uit Bocholtz heeft in de Rode Beuk een muurschildering gemaakt

Kunstenaar Andy Preim uit Bocholtz heeft in de Rode Beuk een muurschildering gemaakt, met hulp van zeven kinderen uit groep 7 van basisschool Meridiaan. Gisteren is de muurschildering officieel onthuld door wethouder Thijs Gulpen.

Het thema voor het kunstwerk is ‘Communicatie’, aansluitend bij de rol van d’r Durpswinkel als trefcentrum voor mensen. Met die opdracht in zijn achterhoofd had Andy Preim een schets snel gemaakt: “Links op het schilderij zie je hoe traditionele communicatiemiddelen in de loop der jaren veranderden. Ik heb voor een techniek gekozen die lijkt op een krijtbordtekening om zo het niet permanente nog eens te onderstrepen.
Op het rechter gedeelte daarentegen heb ik bewust een andere techniek gekozen om zo aan te geven wat niet veranderd, namelijk de directe communicatie zoals dat bij spelende kinderen het geval is.

Meer wil ik er niet over zeggen, want een beeld zegt meer dan duizend woorden en iedereen is bij deze van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen in d’r Durpswinkel. U wordt vast gastvrij ontvangen, zoals dat mij ook is overkomen.”

Foto’s en tekst Gemeente Simpelveld

Geef een reactie