In het Burgerhoes is sinds gisteren het werk te zien van de leerlingen van de zaterdagochtend-portret/modelgroep van de Vrije Akademie Landgraaf. Docente Annemiek Jongen maakt ieder jaar een programma waarin ná de zomerperiode steeds gestart wordt met een soort ‘warming up’ programma.

Dat wil zeggen: véél snelle schetsen naar aanleiding van korte modelstanden. Later in het jaar wordt er gewerkt vanuit opdrachten waarin techniek en expressiviteit centraal staan. Vaak wordt dan de werkwijze van een bepaalde schilder besproken en vervolgens wordt geprobeerd die zélf toe te passen. Zo exposeren de cursisten in ’t Burgerhoes naast houtskooltekeningen of schetsen met viltstift of pastelkrijt bijvoorbeeld werken á la Kees van Dongen en á la Christianne Knops

. De namen van de exposanten zijn Tina Heins, Jolanda Smets, Agnes Polman, Maria Gerards, Bertien Janssen, Greta Vliegen, John Franck en Rene Fijten. De expositie is te bezoeken tijdens de openingsuren van het Burgerhoes.

Foto Gemeente Landgraaf

Geef een reactie