Green Book is te zien in het Filmhuis de spiegel

 

 

Bijzonderheden

Bij de matineevoorstelling van 17 mei serveren wij gratis een stukje vlaai als u een kopje koffie of thee bestelt.

 

Verenigde Staten, 2018, 130 minuten

Regie: Peter Farrelly

Met:  Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini

 Kijkwijzer: vanaf 12, geweld, discriminatie, drugs, grof taalgebruik

 

Zondag. 12 MEI / 14:00 UUR

Vrijdag. 17 MEI / 14:00 UUR

Zaterdag . 25 MEI / 20:00 UUR

Maandag . 3 JUNI / 20:00 UUR

 

**** Algemeen Dagblad: “het filmplezier druipt ervan af en de boodschap is een halve eeuw later nog steeds van toepassing **** NRC: “Flair en vakmanschap”

**** Cinemagazine: “…is een hartverwarmende feelgoodfilm die zelfs de grootste cynicus met een glimlach de bioscoopzaal zal doen verlaten”

***** VPRO Cinema: “de tragikomische toon is perfect getroffen en Martensen en Ali zijn samen geweldig”

 

Don Shirley is een succesvol pianist die op tournee gaat door het zuiden van de Verenigde Staten. Dat was in 1962 iets bijzonders, temeer omdat Don van Afro-Amerikaanse afkomst is. De titel van de film refereert aan The Negro Motorist Green Book, een speciale reisgids die hem informeert over de plekken in witte staten die veilig zijn voor Afro-Amerikanen. Dons tweede veiligheidsmaatregel komt in de persoon van Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die wat wil bijverdienen. Met zijn rauwe voorkomen en onbehouwen manier van doen staat hij in wonderlijke tegenstelling tot de beschaafde, hoogopgeleide Don. Om veilig thuis te komen zullen ze hun ogenschijnlijk onoverbrugbare verschillen opzij moeten zetten.

Green Book  is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Jamaicaans-Amerikaanse jazzpianist Don Shirley en zijn chauffeur en bodyguard Tony “Lip” Vallelonga.

De film werd vertoond op het Toronto Internationaal Film Festival en oogstte grote lof, met name vanwege het acteerwerk van beide hoofdpersonen die genomineerd werden voor Golden Globes én Oscars. (K.H.)

 

Filmhuis De Spiegel
      Schunck 5.0 Bongerd 18
            045 577 22 79
            reserveringen
     info@filmhuisdespiegel.nl
     www.filmhuisdespiegel.nl

Geef een reactie