Kennen jullie ons nog? Wij zijn de 15 paar handen die vorig jaar naar Nepal afreisden om met man en macht aan het werk te gaan. Tijdens ons verblijf legden wij het fundament voor onze middelbare school. Deze school geeft de jeugd van de lagere kasten de kans om nog drie jaar extra onderwijs te volgen. Dat vergroot niet alleen hun kansen op de arbeidsmarkt en op doorstroom naar beroepsonderwijs. Het maakt ook dat ze verder kunnen groeien en ontwikkelen, waardoor hun kansen op een menswaardig bestaan vergroot worden. Even een paar foto’s om het geheugen op te frissen:

 

Na de veelbewogen reis van vorig jaar besloten de 30 handen helpen Nepal om, ondanks alles, verder te gaan waarmee wij in 2018 begonnen waren; Namelijk de verdere bouw van het nieuwe schoolgebouw in Thali op het fundament dat wij gelegd hebben.

Voor de bouw van de complete school, die een regiofunctie gaat krijgen, is veel geld nodig. Om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen voor de bouw, organiseren wij op 2 juni om 13.30 uur een benefietconcert in Simpelveld in Museum de Schat van Simpelveld. Het museum is zo goed geweest om ons de ruimte voor het concert, een lunchruimte én het museum gratis ter beschikking te stellen. Zij staan namelijk helemaal achter ons doel: kinderen een kans bieden op een beter leven. Want dat was wat de oprichtster van het klooster waar het museum in gevestigd is óók deed. En museum dat een bezoekje méér dan waard is, want je krijgt tijdens een rondleiding niet alleen echt een beeld van het leven dat de kloosterzusters leefden, maar kunt ook de prachtige handwerken bewonderen die zij daar produceerden om geld te verdienen voor hun klooster. Voor meer informatie: www.deschatvansimpelveld.nl. We vinden het geweldig dat ons deze kans geboden werd, want op die manier kunnen we alle winst die we op 2 juni maken voor de lunch, het concert en de rondleidingen besteden aan de school in Thali!

Het programma van het benefietconcert is gevarieerd: een klarinettrio en een dwarsfluittrio zullen klassieke en moderne nummers spelen. Een ensemble zal enkele prachtige covers ten gehore brengen en ons eigen familiekoor Chrisko zal een potpourri verzorgen met dans van nummers van onze nieuwste CD Geestkracht genaamd. Een aantal van de 30 handen die gaan helpen in Nepal is ook zeer getalenteerd en muzikaal aangelegd en zij zullen dan ook aan verschillende programma onderdelen een bijdrage leveren. Meer informatie: http://www.jeugdkringchrisko.nl/nepal/benefietconcert-2019/. U  kiezen voor één van de volgende arrangementen:

  • Concert: voor €10,00 van 13.30 uur tot 15.30 uur.
  • Lunch en concert: voor €17,50 van 12.00 uur tot 15.30 uur.
  • Concert en rondleiding: voor €15,00 van 13.30 uur tot 17.00.
  • Lunch, concert en rondleiding: voor €22,50 van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Voor meer informatie, vragen of voor het bestellen van kaartjes, kunt u terecht op:

06-30871731 of 30handenhelpennepal@gmail.com. Zin in een middag met mooie muziek? Eventueel gecombineerd met lunch of rondleiding? Denk niet te lang, ben er snel bij, want OP = OP!

Tekst en Foto’s 30 handen helpen Nepal

 

 

Geef een reactie