Muziekonderwijs in the picture tijdens ‘Geef je instrument DOOR!’

 

Met de presentatie van een spiksplinternieuw initiatief

DOOR!dag ‘Geef je instrument DOOR!’

Vrijdag 24 mei 2019, 14.00 – 17.00 uur

Adams Muziekcentrale, Aziëstraat 17-19, Ittervoort

 

 

Op vrijdag 24 mei a.s. organiseert het Huis voor de Kunsten Limburg van 14.00 – 17.00 uur bij Adams Muziekcentrale te Ittervoort de jaarlijkse DOOR!dag. Deze heeft ditmaal als titel ‘Geef je instrument DOOR!’. Leerkrachten, vakleerkrachten, Pabo-studenten, vertegenwoordigers van muziekverenigingen en -bonden, beleidsmakers, CMK-penvoerders en vertegenwoordigers van muziekscholen en kunstencentra worden in interactieve sessies bijgepraat over actuele zaken in het muziekonderwijs. Daarnaast geven zo’n honderd kinderen een concert in samenwerking met de philharmonie zuidnederland en tot slot wordt een bijzonder initiatief gelanceerd dat nog even geheim blijft. 

 

Programma

De middag wordt gestart met vier sessies. De landelijke organisatie Méér Muziek in de Klas gaat in gesprek met beleidsmakers, CMK-penvoerders, vertegenwoordigers van muziekscholen en bestuursleden van muziekbonden om te bespreken hoe het ervoor staat met het doel om in 2020 alle schoolkinderen structureel muziekonderwijs aan te bieden. In de sessies Muziekmethode 123 Zing en Eigen-Wijs Digitaal krijgen (vak)leerkrachten, Pabo-studenten en vertegenwoordigers van muziekverenigingen een praktische training in deze twee meest gebruikte muziekonderwijs-methoden met tips & tricks om nog meer uit de muzieklessen te halen. In de sessie Boomwhackers & MORE gaat het niet alleen over deze kleurrijke slagwerkinstrumenten maar wordt ook gedemonstreerd hoe je deze in de muzieklessen waardevol kunt uitbreiden met ander instrumentarium van Adams Kids. Na afloop van de sessies is er een pauze gecombineerd met een netwerkmoment.

 

Vervolgens gaat de DOOR!-dag verder met een concert waar zo’n 100 kinderen van blazersklassen uit de hele provincie aan deelnemen. De liedjes die zij de afgelopen weken hebben ingestudeerd voeren zij uit onder begeleiding van een dirigent van philharmonie zuidnederland. Hierbij mogen de ouders van de kinderen die aan het concert meedoen ook de prestaties van hun kroost komen bewonderen. Tevens lanceert gedeputeerde Cultuur Ger Koopmans tijdens het concert het spiksplinternieuwe initiatief dat DOOR! en Huis voor de Kunsten Limburg samen met partner Adams Muziekcentrale provinciebreed gaan uitvoeren.

Aanmelden

DOOR! roept iedereen die op welke manier dan ook bezig is met muziekonderwijs uit om deel te nemen aan Geef je instrument DOOR!. Aanmelden kan t/m 20 mei a.s. via www.doormuziek.nl/geef-je-instrument-door-24-mei-2019.

Foto: Audreys Photography

Geef een reactie