Na het binnen halen van de periode titel (2de periode) was het maar de vraag in hoeverre de mannen van Mike Bisschops de scherpte konden opbrengen om ook uit tegen laagvlieger Abdissenbosch voor de overwinning te gaan.

Na een minuut spelen was het dan ook schrikken toen een hoge voorzet vanaf rechts ingekopt werd en in de lange hoek, onbereikbaar voor keeper Toine Diederen, binnen viel: 1-0. Nog geen 2 minuten later was het al weer gelijk. Na een aanval over rechts kwam Yarin Meessen in balbezit binnen de 16 meter. Hij ging langs 2 man en schoot met links laag in de korte hoek raak: 1-1. Weer 2 minuten later ging Roel Romeijn sterk door op links, voorbij zijn directe tegenstander. Hij trok de bal terug op de meegekomen Wesley Weijgerse die niet twijfelde en hard raak schoot: 1-2, en dat na 5 minuten spelen.

Toen was het weer de beurt aan de thuisclub. Een hoge voorzet vanaf links werd echter volledig gemist aan de 2de paal, en even later redde Toine Diederen fantastisch na een aanval over rechts, en een strakke voorzet die hard werd ingeschoten. RKHBS wist wel raad met de daarop volgende kans. Uit een vrije trap, legde Chendo Kolker de bal met gevoel over de muur en voor de goal, waar Brian Amkreutz in kwam en hard raak kopte: 1-3. Bram Bemelmans kwam in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Roel Romeijn, en kreeg direct een enorme kans. Yarin Meessen schoot vanaf 25 meter uit een vrije trap op de paal, en Bram had de rebound voor het intikken.

Hij moest echter heel snel handelen en lepelde het leer over het doel. Het laatste kwartier was voor de thuisclub, die de goal van Toine Diederen meermaals bestookten. Met een beetje geluk, en veel goed keeperswerk van Toine Diederen liep RKHBS echter geen verdere schade op voor rust.

Na de thee was dit wel het geval. Eerst redde Thymo Griesenbrock nog op de lijn nadat Toine Diederen geslagen was bij een van richting veranderd schot. Even later werd een verre inworp echter mooi binnen gekopt door de mee opgekomen centrale verdediger van Abdissenbosch: 2-3, en de spanning was terug. Jasper Berger kwam in de ploeg voor Jeffrey Sloote, om de kopkracht van de tegenstander het hoofd te bieden, en Jeroen Bothmer kwam in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Chendo Kolker. In de laatste 10 minuten besliste RKHBS de wedstrijd. Jasper Berger gooide in, Yarin Meessen kopte door op Bram Bemelmans, en Bram stuurde Brian Amkreutz diep. Brian speelde zijn tegenstander uit en schoot fraai raak in de lange hoek: 2-4. Vlak voor tijd ging Wesley Weijgerse door op links, en werd gevloerd binnen de 16 meter. Tom Romeijn twijfelde niet, eiste de strafschop op, en schoot beheerst binnen: 2-5.

Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen WDZ, aangezien ook de wedstrijd(en) in de nacompetitie hoogstwaarschijnlijk buiten de Heerlerbaan zullen worden gespeeld. Heel veel succes mannen!

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie