Op 1 januari 2018 werd Gerd Leers burgemeester van Brunssum. Hij trad aan als ‘waarnemer’, dus als tijdelijk burgemeester. Brunssum zoekt dus een nieuwe burgemeester. Maar aan welk type burgemeester heeft onze gemeente behoefte? U wordt uitgenodigd om daarover in de komende weken mee te denken.

Voordat een nieuwe burgemeester wordt gezocht, stelt de gemeenteraad altijd een zogenaamde ‘profielschets’ vast. In die profielschets staat beschreven wat de gemeente verwacht van een nieuwe burgemeester.

De gemeenteraad van Brunssum heeft inmiddels een concept-profielschets opgesteld, maar wil graag uw mening hierover horen. Wat zijn uw ideeën over een nieuwe burgemeester en zijn deze voldoende verwoord in de concept profielschets?

Wilt u met ons meedenken over de profielschets van de burgemeester van Brunssum?

Hieronder vindt u de concept-profielschets. Geef uiterlijk voor zondag 26 mei 2019 uw mening door een mail te sturen naar griffie@brunssum.nl.

Deel nu uw mening!

De gemeenteraad zal vervolgens de definitieve profielschets vaststellen. Daarna start de sollicitatieprocedure. De verwachting is dat aan het eind van het jaar de nieuwe burgemeester bekend zal zijn. Dankzij uw bijdrage zal dat een man of vrouw zijn die helemaal past bij ons mooie Brunssum.

 

Geef een reactie