LHC 1 – FC Hoensbroek 1: 2-2(1-0)

Scoreverloop: 39e min. 1-0 Kenny Faassen,83e min. 1-1 Marc Wanders, 88e min. 2-1 Sim Krasovec  en 90e m. 2-2 Noah Ruijters

FC Hoensbroek heeft verzuimd om met de volle buit huiswaarts te keren en zodoende de laatste plek over te doen aan Simpelveld. Tegen LHC liet de ploeg uit Hoensbroek een karrevracht aan kansen onbenut, waardoor het slechts bij 2-2 bleef.

In de beginfase van de wedstrijd viel er  amper iets opwindends te beleven. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar tot echte kansen leidde dit niet. Halverwege de 1e helft was het de thuisploeg, die als eerste van zich liet horen. Hoensbroek-verdediger Cornée Frissen verdedigde wat ongelukkig uit, maar een dot van een kans was vervolgens niet aan Romano Raets besteed. Niet veel later was het diezelfde Raets, die dacht de bal perfect breed te leggen op Ritchie de Bruyn. Gelukkig voor Hoensbroek was Christiaan Meurders bij de les en keerde tijdig. Vijf minuten later was het alsnog prijs voor de ploeg van scheidende trainer Sid Plum. Uit een hoekschop van Levi ten Brink was het oud Hoensbroek-speler Kenny Faassen, die ongehinderd de 1-0 kon binnen koppen. Nog voor de thee had Hoensbroek weer op gelijke hoogte moeten staan. Maar een schot van Bas Coenen was te simpel om doelman Antonio Dzido in verwarring te brengen. Ook LHC was nog voor rust dicht bij een treffer. Doelman Bart Knarren keerde echter voortreffelijk op een inzet van Romano Raets.

In de pauze greep Hoensbroek-trainer René Smeets in en bracht met Robert Wijnen en Yannick Kamer 2 verse krachten binnen de lijnen. De thuisclub werd nu ver terug gedrongen op eigen helft en Hoensbroek ging op zoek naar de snelle gelijkmaker. En het bleek het begin van een enorme kansenregen. Zo kwam Robert Wijnen een teenlengte tekort om op aangeven van Guyvan Maessen binnen te tikken. Een paar tellen later waren de rollen omgekeerd en verzuimde Guyvan Maessen een dot van een kans binnen te schieten. Vervolgens was het Noah Ruijters, die bijna voor de gelijkmaker zorgde. Maar het was Sim Krasovec, die een prima voorzet van Robert Wijnen tijdig onschadelijk maakte. Aan de overkant was het Leroy Dijkstra, die zijn inzet maar rakelings naast zag gaan. Maar al snel was het Hoensbroek dat wederom de klok sloeg. Robert Wijnen leek op scoren af te gaan, maar doelman Dzido trok aan de noodrem. Scheidsrechter Marvin Lahaije kende geen genade en trok de rode kaart. De toegekende vrije trap leverde vervolgens niks op. Het duurde vervolgens tot de 83e minuut voordat de verdiende gelijkmaker toch een feit was. Uit een hoekschop van Robert Wijnen zag invaller Alle Boonstra zijn harde kopbal nog gekeerd worden door doelman Robin Hunscheid. Maar tegen de rebound van Marc Wanders was de goalie echter kansloos: 1-1. Amper een minuut later had ook de 1-2 op het scorebord moeten staan. Maar voor open doel belandde de inzet van Guyvan Maessen slechts op de lat. Diezelfde Maessen had 2 minuten later wederom het geluk niet aan zijn zijde. Nu werd zijn schot prima gekeerd door Hunscheid. Uit de daarop volgende hoekschop was het wederom Hunscheid, die katachtig pareerde op de kopbal van Alle Boonstra. Tot overmaat van ramp viel het doelpunt wel aan de andere kant. Een onbeduidend schot van Sim Krasovec werd door Bart Knarren totaal niet op waarde ingeschat waardoor LHC totaal tegen de verhoudingen in op een 2-1 voorsprong kwam. Maar in de laatste minuut was het Noah Ruijters, die zijn ploeg alsnog het meer dan dik verdiende punt bezorgde.

ArchiefFoto®Parkstad Actueel/Tom de Cock

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie