Komende zondag vindt in Brunssum het duel plaats tussen de plaatselijke SV en KVC Oranje uit Kerkrade. Echt veel staat er niet meer op het spel bij deze confrontatie. Brunssum lijkt, als je kijkt naar het aantal teams dat op de ranglijst in 4B lager staat, veilig en KVC Oranje is al kampioen. Je kunt je dus afvragen waar dan nog uitdagingen liggen voor de (beide) teams.

 

KVC Oranje heeft tot nog toe, na 24 competitiewedstrijden, pas 7 verliespunten. Tegen RKHBS werd uit met 4-1 verloren, tegen Abdissenbosch,, hekkensluiter en gedoemd tot degradatie, werd het vreemd genoeg twee keer gelijk. In Abidssenbosch werd niet gescoord (0-0), in Bleijerheide bleef  KVC Oranje, een week eerder al kampioen geworden op bezoek bij RKTSV, steken op 1-1. In het amateurvoetbal der mannen is geen ploeg die het in verliespunten gerekend beter doet dan KVC Oranje. Alleen BSV Limburgia (2G) en Haslou (4A) houden gelijke tred. Één ploeg, Born (4C) is nog ongeslagen, maar dat team heeft wel vier keer een gelijkspel moeten toestaan. En dus heeft men 8 verliespunten. Verder heeft oranje-wit al twee periodes in de binnenzak kunnen steken en staat de ploeg in de derde periode weer aan kop. Dat telt weliswaar alleen voor de spreekwoordelijke eer, maar leuk is het in ieder geval, als het lukt om die prijs ook nog even mee te pakken en bij te schrijven op je palmares.

Dan SV Brunssum, de ploeg van de vertrekkende trainer Dennis Visser -hij staat komend seizoen aan het roer bij fusieclub en dan tweedeklasser Lindeheuvel/Heidebloem- heeft mathematisch gezien nog maximaal één punt uit de twee resterende wedstrijden nodig om echt zeker te zijn van klassenbehoud. Waarschijnlijk is dat puntje niet nodig, maar het is altijd maar beter als je het alvast binnen weet te slepen. KVC Oranje lijkt daarvoor geen verkeerde tegenstander, als je naar de resultaten in de afgelopen seizoenen kijkt. Twee jaar geleden werd het in Brunssum 3-3 en vorig seizoen won de thuisclub, met 4-3. So wie so leveren de onderlinge confrontaties in de regel veel treffers op.

Daarom ligt het in de lijn der verwachting dat zondag in Brussum een aantrekkelijk voetbalduel te zien zal zijn. Arbiter van dienst is Flip Kok uit Maastricht. Thuisclub SV Brunssum en KVC Oranje heten u graag welkom, op Sportpark Peerdendries om 14.30.

 

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie