Eindpresentaties door de lesgroepen van de JeugdTheaterSchool Landgraaf 

Op de foto Lesgroep 1

De komende weekenden heerst er top-drukte in Theater Landgraaf.
Alle lesgroepen en productiegroepen van de JeugdTheaterSchool Landgraaf zijn druk bezig met de voorbereidingen van hun eindpresentaties. Doorlopen en Generale Repetities zijn aan de orde van de dag. De kostuums (en rekwisieten ) zijn van zolder gehaald. Licht- en geluidsplannen worden opgesteld. De laatste hand wordt gelegd aan de diverse decors. Kortom, het gonst van alle kanten.


Maar liefst 9 groepen treden voor het voetlicht!

Vrijdag 31 mei t/m vrijdag 14 juni zijn eerst de lesgroepen aan de beurt.

Lesgroep 1 (6 t/m 8 jaar) speelt de voorstelling ‘Wij zijn de pie-pa-poe-piraten’. Maak kennis met de bemanning van het piratenschip ‘De schrik van de Zeven Zeeën’.

Lesgroep 2 (8 t/m 10 jaar) is aan de slag gegaan met het onderwerp ‘een chique restaurant’. Schuif aan bij dit 5-sterren-restaurant en laat u verrassen door de extraverte gasten, obers en serveersters.

Lesgroep 3 (10 t/m 12 jaar) speelt losse scènes, die te maken hebben met het thema ‘eenzaamheid’. Eenzaamheid roept een beeld op van ouderen. Maar zijn wij niet allemaal eenzaam in een wereld waarin we vooral online communiceren? De titel van de presentatie is ‘Allen alleen’.

Groep 4 (12 t/m 14 jaar) speelt de voorstelling ‘De Inrichting’ en heeft scènes gemaakt over mensen die wij als ‘anders’ bestempelen.

Groep 5 (14 t/m 16 jaar) speelt de voorstelling ‘Gekke Olaf’; een humoristisch stuk over spionage en een maffiabaas, die in het bezit is van een alles vernietigende super-springstof.

De Basis-Musical-Lesklas (10 t/m 12 jaar) speelt ‘Ans en Grietje’ ; een eigentijdse variatie op het eeuwenoude sprookje ‘Hans en Grietje’.

Per dag treden er 2 tot 3 lesgroepen voor het voetlicht. De presentaties van de lesgroepen duren een half uurtje, tussen elke presentatie is er een korte pauze. De presentaties van de lesgroepen zijn geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

 

Data eindpresentaties van de lesgroepen:

Vrijdag 31 mei: Lesgroep 1 en Basis-Musical-Lesklas. Aanvang: 19.00 uur.

Zaterdag 1 juni: Lesgroep 2 en 3 en 4. Aanvang: 19.00 uur.

Zondag 2 juni: Lesgroep 1 en 2. Aanvang: 14.30 uur.

Vrijdag 7 juni: Lesgroep 3 en 4 en 5. Aanvang: 19.00 uur.

Vrijdag 14 juni: Basis-Musical-Lesgroep en Lesgroep 5. Aanvang: 19.00 uur.

Daarna (vanaf donderdag 13 juni) zijn de productiegroepen aan de beurt: de musical A en B-groep met de musicals ‘de Strontvlieg’ en ‘Lang en Gelukkig’ en de jong-volwassenen-groep Mesjogge speelt de avondvullende voorstelling  ‘Baas Futiel’. Deze voorstellingen duren minimaal één uur. En er is dan ook maar één voorstelling per avond te zien. De voorstelling door de productiegroep Mesjogge is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. We houden u t.z.t. op de hoogte of raadpleeg alvast onze website www.theaterlandgraaf.nl  voor meer informatie over deze eindvoorstellingen.

Naast familieleden zijn natuurlijk ook mensen ‘van buitenaf’ welkom om naar de voorstellingen te komen kijken. De entree bedraagt € 5,- per persoon. Reserveren: reserveren@theaterlandgraaf.nl

Kom kijken en laat u verrassen door het enthousiasme en spelplezier van de jeugd!

 

Foto’s en tekst Theater Landgraaf

 

Geef een reactie