IBA Parkstad, Parkstad Popstad en Pinkpop stellen Parkstad poptalenten voor 

 

 

Op vrijdag 24 mei stellen IBA Parkstad, Parkstad Popstad en Pinkpop de Parkstadse poptalenten voor die tijdens de jubileum editie van het Pinkpop festival optreden in de speciaal ontwikkelde IBA Parkstad stand op het Pinkpopterrein. 

 

De samenwerkende partijen willen met dit initiatief de bijzondere band tussen Parkstad en muziek benadrukken. Muziek(cultuur) is sterk ontwikkeld in Parkstad. Deze versterkt het gevoel van trots in en op de regio. Een belangrijk thema van IBA Parkstad is “Parkstad neemt initiatief”. Hierbinnen is het versterken van de streekidentiteit een belangrijke doelstelling. Pinkpop draagt bij aan de identiteit van de regio. Pinkpop = Landgraaf = Parkstad! Het is het meest succesvolle popfestival van ons land. Deze editie zal het noordpodium van het oudste festival van ons land voor het tweede jaar IBA-oranje kleuren.

De IBA stand die tijdens Pinkpop op het festivalterrein staat, biedt mogelijkheid aan bezoekers om kennis te maken met initiatieven zoals Parkstad Popstad en het IBA-project Muziekboulevard, die direct relateren aan het Pinkpopthema en haar jeugdige bezoekers. Ook biedt de stand de mogelijkheid aan Bewoners Maken Parkstad, het

bewonersinitatievenfonds van IBA Parkstad, zich te presenteren. Dit jaar vervult de IBA stand op het Pinkpopterrein een bijzondere rol, door muzikale talenten uit Parkstad een podium te bieden.

 Het programma:

Vanaf 15.30 uur zijn de deuren van de NIEUWE NOR (Pancratiusstraat 30, Heerlen) geopend. Om 16.00 uur zal de bijeenkomst starten. Vanzelfsprekend is er een muzikale omlijsting door poptalenten uit Parkstad. De pers is van harte uitgenodigd.

 

15.30 uur         Inloop

16.00 uur         Toelichting van Parkstad Poptalent, Pinkpop Festival en IBA Parkstad

16.45 uur        Muzikale afsluiting

17.00 uur         Persvragen

17.30 uur        Einde

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos Bauer, woordvoerder, 06 81271777, jos.bauer@iba-parkstad.nl. Voor informatie over IBA Parkstad zie: www.iba-parkstad.nl

Foto en tekst IBA Parkstad

 

Geef een reactie