Kraken Kakertse Boys bij KVC Oranje in Bleijerheide?

 

Kakertse Boys is zondag op bezoek bij kampioen KVC Oranje. De kampioen uit Bleijerheide heeft dit seizoen alle prijzen behaald die je maar kunt bedenken. Alle drie de periodes zijn gewonnen, het kampioenschap was maar liefst vijf speelrondes voor het einde al een feit. Alleen de spreekwoordelijke sportieve eer staat nog op het spel. Voor opponent Kakerste Boys geldt een compleet ander verhaal.

De ploeg uit Landgraaf is in gevaar, in die zin dat deelname aan de nacompetitie dreigt. In dit geval het toetje dat niemand wil, namelijk extra wedstrijden om degradatie (naar de vijfde klasse) te voorkomen. Op het eerste oog lijken  Passart-VKC en Kakerste Boys te gaan uitmaken wie hiertoe wordt veroordeeld, maar ook FC Kerkrade-West en RKTSV zijn nog niet absoluut veilig. Wat is de situatie?

In de vierde klasse degradeert één ploeg rechtstreeks. In 4B, zoveel is zeker, gaat Abdissenbosch komend seizoen naar de kelder van het amateurvoetbal. De voorlaatste in de eindrangschikking, op dit moment Passart-VKC, moet deelnemen aan die vermaledijde nacompetitie. Die laatste ploeg heeft 24 punten verzameld en speelt in de laatste wedstrijdronde thuis tegen Zwart Wit’19, een team dat moet winnen om nog aanspraak te kunnen maken op extra duels voor promotie naar de derde klasse. Die kans is overigens niet echt groot. Eerder lijkt Voerendaal in aanmerking te komen om de derde periodetitel over te nemen. Die ploeg staat nu namelijk derde in die rangschikking, achter KVC Oranje en RKHBS, ploegen die al een titel hebben, Mocht Passart-VKC winnen, komt men op 27 punten, terwijl Kakertse Boys er nu 25 heeft.

Uitgaande van een zege van Passart-VKC, aan een gelijkspel heeft dat team, gezien het slechte doelsaldo niets, moet Kakertse Boys winnen bij KVC Oranje om veilig te zijn. Geen sinecure natuurlijk, gezien het competitieverloop tot nu toe en vooral de ambitie die de glansrijke kampioensploeg ook na het behalen van de titel ten toon blijft spreiden.

Daaraan kan nog iets worden toegevoegd. Door niet te verliezen van Kakertse Boys doet KVC Oranje stadsgenoten FC Kerkrade-West en RKTSV (beide op dit moment met 27 punten) een groot plezier. Die ploegen blijven in dat geval zeker in de vierde klasse. Mocht KVC Oranje alsnog kopje onder gaan, dan lijkt het doelsaldo van Passart-VKC zondanig slecht (-28) ten opzicht van FC Kerkrade-West (-19) en RKTSV (-16) dat de twee ‘bedreigde’ Kerkraadse clubs langs die weg toch in 4B blijven.

In ieder geval is één ding zeker: KVC Oranje heeft zich voorgenomen om meer dan 70 wedstrijdpunten te behalen. Tot noch toe staan er 68 op de teller. En bovendien: de ploeg van Paul van Putten heeft pas 7 verliespunten. Alle standaardteams in het amateurvoetbal der mannen hebben meer verliespunten moeten toestaan. Redenen genoeg dus om ook in de laatste wedstrijd, die onder leiding van scheidsrechter Bernard Schenk staat, voor de volle buit te gaan. Dat betekent dan trouwens ook nog eens een mooie afsluiting van het feestweekend, met op zaterdagavond een optreden van de band Tonca.

Voor Kakertse Boys wordt het dus echt spannend, voor KVC Oranje natuurlijk minder. Beide clubs zien uw steun graag tegemoet, op Sportpark Bleijerheide aan de Voorterstraat in Kerkrade, zondag om 14.30.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie