KVC Oranje werd een paar weken geleden glansrijk kampioen in de vierde klasse B van het amateurvoetbal. De spanning ging daarna een beetje uit de benen. Zoals dat tegenwoordig heet: de focus werd minder. Een heel normaal iets, of je nu wilt of niet, het gebeurt gewoon in de sport.

Toch verloor de kampioen ook nadien geen enkele van de 5 nog resterende competitiewedstrijden, hoewel de punten moeizamer bijeen werden gesprokkeld dan voorheen. Ook in de laatste speelronde, thuis tegen Kakertse Boys, werd niet verloren. Dat duel, gespeeld op de laatste dag van een wederom sfeervol en in alle opzichten succesvol KVC-festival, eindigde in 1-1.

Het verhaal van de laatste wedstrijd is eigenlijk snel verteld. Thuisclub KVC Oranje wilde door te winnen 71 wedstrijdpunten behalen. Dat lukte niet, de teller bleef met het gelijke spel steken op 69. Het doelpunt van KVC Oranje kwam op naam van Ruud Vanhauten. Na een vrije trap vanaf rechts van Joey Niesters kopte Martijn Sangen bij de tweede paal terug en Vanhauten gaf met zijn hoofd het laatste zetje. Dat was 1-1, kort na de thee. In de eerste helft namelijk had Kay Selder voor de verrassende, maar niet onverdiende 0-1 voor de gasten getekend.

Omdat Passart-VKC thuis niet wist te winnen van Zwart Wit’19, was Kakertse Boys na afloop tevreden. De ploeg hoeft niet de nacompetitie in om te strijden tegen degradatie. En bij oranje-wit heerste er nog maar eens voldoening of een extreem succesvolle voetbaljaargang, eentje die je wellicht maar één keer in je leven meemaakt. Samen met Olympia’28 (3D), Halsou (4A) en SVH’39 (5C) behoort men bij de mannelijke amateurs in Zuid II tot de vier ploegen met de minste verliespunten (9). De voorsprong op eerste achtervolger Voerendaal bedraagt aan het eind van de rit bedraagt 17 punten. Een straatlengte, kun je zonder te blozen uitspreken. Alleen Olympia’28 overtrof die prestatie. Dat team ziet Volkel op een achterstand van 21 punten eindigen.

De verdediging van KVC Oranje incasseerde 16 tegendoelpunten. Slechts één team, NWC uit Asten (3C) deed het, met 15 tegentreffers, beter. Kortom, geweldige cijfers om in de clubannalen bij te schrijven. Komend seizoen zal KVC Oranje uitkomen in de derde klasse, wellicht 3A. Een mooie uitdaging om naar uit te kijken. Maar eerst wordt nu overdacht wat in het afgelopen voetbaljaar allemaal gebeurd is. Een geweldige sportieve prestatie is neergezet. Echter, met het verlies van ‘vrunk’ Jos  Duijsings is ook een enorm verlies geïncasseerd, in alle opzichten. Ook de vakanties komen eraan, tijd dus om tot rust te komen en alles nog eens op een rijtje te zetten en te laten bezinken.

Als een voetbalseizoen eindigt, wordt ook afscheid genomen van spelers. Nu, na afloop van de wedstrijd tegen Kakertse Boys waren het Jochen Hahnraths en Bas de Langen die de selectie als kampioenen verlaten. Stoppen op je hoogtepunt, zeg maar. Eerstgenoemde, ‘inne jong van der Sjeet’ in een vorig decennium bij KVC Oranje beland door toedoen van toenmalig hoofdtrainer Joop Dacier, deed dat al voor de tweede keer.

Hij blijft overigens aan KVC Oranje verbonden als speler van een lager elftal. Bas de Langen -hem dreef de liefde naar Bleijerheide- stopt met het spelletje, hoewel je dat bij voetballers natuurlijk nooit zeker weet. Bas mocht overigens niet eerder naar huis voordat hij de ‘Gouden Zaag’ overhandigd had gekregen van de winnaar van vorig seizoen, Michel Flecken. Wat de betekenis van die onderscheiding is, zullen we op deze plek maar onbesproken laten. Applaus was er in ieder geval zeker, voor beide ‘vertrekkers’.

Foto’s®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

 

Geef een reactie