Schaesberg verliest geflatteerd bij de Valk en maakt zich op voor de nacompetitie

Schaesberg behaalde vorige week een belangrijk punt tegen Wittenhorst, waardoor de nacompetitie werd veilig gespeeld. Vandaag moest de laatste wedstrijd uit tegen de Valk gespeeld worden, zij moesten winnen om een kans op lijfsbehoud te bewerkstelligen. Schaesberg dat helaas nog een waslijst aan blessures heeft, begon niet onaardig. De eerste helft werden er door beide teams niet heel veel kansen afgedwongen, de Valk leidde met 1-0 tijdens de rust door een persoonlijke fout van onszelf.

In de tweede helft was de weerstand snel voorbij, nadat de Valk vrij snel 2-0 en 3-0 kon maken. Hierna kon Schaesberg geen vuist meer maken. Het kreeg nog wel een aantal kansen, maar uiteindelijk liep de Valk uit naar 5-0. Ondanks deze overwinning, degradeert de Valk vandaag definitief naar de 2e klasse. Wij zullen samen met Bekkerveld gaan strijden voor klassenbehoud.

De tegenstander in de 1e ronde van de nacompetitie zal Real Lunet worden uit Vught. Real Lunet is een vereniging die is opgericht door Molukkers en zij hebben de laatste jaren een opmars gemaakt van de vierde naar de tweede klasse. In hun gelederen hebben zij een aantal oud profs in het team. Volgende week zullen we in de thuiswedstrijd dus volle bak moeten spelen, om de eerste ronde in de nacompetitie te overleven.