Officiële ontvangst op het stadhuis

Vandaag heeft de Georgische ambassadeur Mr. George Sharvashideze met zijn delegatie een bezoek gebracht aan Heerlen. De reden van zijn bezoek was een handelsmissie om te zien of internationale samenwerking tussen Heerlen en Georgië in de toekomst mogelijk is. Beide regio’s hebben immers een euregionaal profiel en zijn actief op het gebied van toerisme en recreatie.

Om 16.00 uur is de Georgische ambassadeur met zijn delegatie officieel ontvangen door burgemeester Emile Roemer en wethouder Martin de Beer in het stadshuis in Heerlen. Na de ontvangst op het stadhuis was er nog een ondernemersbijeenkomst in glaspaleis Schunck waarvoor ondernemers uit de regio waren uitgenodigd.

Welkom. Tijdens de bijeenkomst bij Schunck heeft Burgemeester Emile Roemer de gasten verwelkomd en gaf de Georgische ambassadeur Mr. George Sharvashideze een presentatie over de ontwikkelingen in zijn land. Directeur VVV-Limburg Anya Niewierra hield een voordracht over toerisme in Zuid-Limburg en de transitie in Parkstad van mijngebied tot toeristische trekpleister. Aloys Bruggeman, ondernemer en initiatiefnemer van het bezoek, sprak over de potenties van beide gebieden en de kansen  voor internationale samenwerking.

Kennismaken. Aansluitend was er een netwerkbijeenkomst voor de aanwezigen. De ondernemers konden kennismaken met de Georgische ambassadeur en hapjes en wijnen proeven uit Georgië.

Veel van elkaar leren. Wethouder Martin de Beer over de ontvangst: “Beide gebieden lijken op elkaar als het gaat om grensoverschrijdende samenwerking en toeristische ontwikkelingen. Op bijeenkomsten als deze kunnen we veel van elkaar leren over hoe we zaken het beste kunnen aanpakken.”

Foto Gemeente Heerlen

 

 

Geef een reactie