Zie jij het zitten? Je tijd nuttig besteden en andere mensen helpen?

In Nederland zetten veel mensen zich vrijwillig in voor hun medemens en  de maatschappij; ook in Kerkrade is menig vrijwilliger actief.
Maar er zijn nog vele nieuwe vrijwilligers nodig! Ook iets voor jou? Doe je mee?

Waarom?. Werken als vrijwilliger kan een echte verrijking van je leven zijn. Je leert nieuwe mensen kennen, helpt anderen, hebt een zinvolle besteding van je tijd en jouw hulp wordt ontzettend gewaardeerd. Enkele Kerkraadse vrijwilligers zijn gevraagd naar hun ervaringen. Iedere maand lees je een ander persoonlijk verhaal!

Nicole Beumers vertelt enthousiast over haar persoonlijke ervaringen. Zij is actief bij Excelsior. Dit is een toneelvereniging in Kerkrade met bijna 50 leden. Nicole is hier al heel lang lid van en sinds ongeveer 5 jaar bestuurslid.

Nicole vertelt: “Als klein meisje begon ik al bij de jeugdtheaterschool Kiek, na mijn 18e werd ik spelend lid van Excelsior. Een paar jaar geleden heb ik zelf aangegeven dat het me leuk leek actief te worden voor de vereniging, ik heb toen eerst mee gekeken bij het bestuur en ben later zelf bestuurslid geworden.” Daar houdt ze zich bezig met ‘toneelzaken’, ze zit bijvoorbeeld in de leescommissie (het lezen van toneelstukken). Ook houdt ze zich bezig met externe activiteiten zoals medewerking aan de Sinterklaasintocht of straattheater en is Nicole de schakel tussen het bestuur en de spelersgroep.
De grootste activiteiten van de club zijn de jaarlijkse uitvoering (theaterstuk) en de jaarlijkse Aierzietsoeng. Excelsior werkt ook samen met andere partijen voor uitvoeringen. Samen met een kamerkoor uit Voerendaal is een productie gemaakt en samen met een regisseur/theatergroep uit Amsterdam is eens een toneelstuk over de mijnen gemaakt.

Als haar gevraagd wordt waarom ze zich vrijwillig inzet voor de vereniging antwoordt Nicole dat het haar weliswaar tijd en energie kost maar dat het ook veel energie oplevert en ze er blij van wordt. “Het is super leuk om samen dingen te bedenken en uit te voeren. De vereniging geeft echt een familiegevoel, het hele proces van samen ergens naartoe werken en iets tot stand brengen is geweldig”.

Ten slotte doet Nicole een oproep: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe spelers, vooral mannen en jongeren. En je hoeft echt niet al heel goed te kunnen toneelspelen hoor! Er worden ook regelmatig spelerscursussen gegeven voor leden.
Verder zoeken we mensen voor de techniek/achter de schermen. Denk er eens over na. Het kost je wel tijd maar het levert ook heel veel positiefs op!”

Kijk eens op www.excelsior-kerkrade.nl of e-mail naar info@excelsior-kerkrade.nl

Op de website www.vrijwilligerswerkparkstad.nl zijn ook altijd vacatures voor vrijwilligers te vinden.

Volgende maand is het verhaal te lezen van een vrijwilliger op een heel ander gebied. Vrijwilligers zetten zich op heel diverse manieren en plekken in!

Foto  Gemeente Kerkrade

Geef een reactie