EN GUERRE is te zien in het filmhuis de Spiegel

 

Frankrijk, 2018 / 112 minuten
Regie: Stéphanie Brizé
Met: Vincent Lindon, Mélanie Rover, Jacques Borderie e.a.

 

Donderdag. 6 JUNI / 20:00 UUR

Vrijdag. 7 JUNI / 20:00 UUR

Ondanks zware financiële offers van de werknemers en een recordwinst voor hun bedrijf, besluit het bestuur van de fabriek Perrin Industrie toch om de site volledig te sluiten. De 1100 werknemers, onder leiding van hun woordvoerder Laurent Amédéo besluiten, na gebroken beloftes en overeenkomsten, om dit brutale besluit te verwerpen en stellen alles in het werk om hun baan te redden.

In de clash tussen vakbonden en directie toont Brizé vooral de botsing tussen twee haast onverzoenbare logica’s: een humane en een economische. Mensen versus cijfers. Voor allebei vallen argumenten te horen in de film. Als in een oorlogsfilm beweegt de camera wild heen en weer, terwijl de plot volledig focust op de sociale strijd. Brizé drijft het hyperrealisme op door naast de indrukwekkende Vincent Lindon ook niet-professionele acteurs te gebruiken.

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl

 

Geef een reactie