Contract WSP Parkstad en Emma Safety Footwear verlengd tot 2025.

Parkstad: ‘EMMA Kerkrade is voorbeeldbedrijf’


Werkgeversservicepunt (WSP) Parkstad en veiligheidsschoenenproducent EMMA Safety Footwear in Kerkrade hebben de tot 2021 lopende samenwerkingsovereenkomst opengebroken en verlengd tot 2025.

Dat heeft WSP Parkstad gedaan omdat EMMA een ‘solide en betrouwbare partner’ is waar WSP Parkstad graag ‘zeer langdurig mee wil samenwerken’, zegt directeur/secretaris Fred Dijk. “EMMA is een voorbeeldbedrijf als het gaat om het succesvol detacheren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” 

Volgens EMMA’s algemeen directeur Tom Hermans is de langdurige samenwerking ook goed voor de continuïteit van het bedrijf dat sinds 1931 veiligheidsschoenen maakt en wereldwijd verkoopt. “EMMA en WSP Parkstad zijn partners die weten wat ze aan elkaar hebben. EMMA biedt jaarlijks 90 mensen met een arbeidsbeperking passend werk, en wat mij betreft nog veel langer dan 2025.” WSP Parkstad fungeert op haar beurt als de verbindende schakel tussen de overheid en het bedrijfsleven. EMMA biedt méér dan alleen werkgelegenheid, benadrukt Fred Dijk. “Het bedrijf denkt met ons mee over personele oplossingen en investeert veel tijd en geld in re-integratie.”

Bij EMMA Safety Footwear, marktleider in de Benelux en sinds 2013 een geprivatiseerde onderneming, is men er trots op dat het bedrijf ooit onderdeel was van de eerste Sociale Werkvoorziening van Nederland. “Bij ons werken van oudsher mensen die minder makkelijk aan een reguliere baan komen”, zegt Tom Hermans. Van de in totaal 170 medewerkers krijgen 90 een extra duwtje in de rug. ”In de alledaagse praktijk is EMMA één grote familie die sinds dit jaar gehuisvest is in een prachtige nieuwe fabriek in Kerkrade. Tegen eind dit jaar maken we daar uitsluitend circulaire veiligheidsschoenen, als eerste fabriek in Europa.”

In de showroom van EMMA Safety Footwear in Kerkrade (Tunnelweg 104) zijn de handtekeningen gezet onder de (verlengde) samenwerkingsovereenkomst. Zittend vlnr: Tom Hermans (algemeen directeur EMMA SF) en Fred Dijk (directeur/secretaris WSP Parkstad); staand vlnr:  Sjorsj Amkreutz (arbeidsmakelaar WSP Parkstad), Kitty Küsters (afdeling HRM EMMA SF) en Daisy Smeets (manager WSP Parkstad).

 

Foto wsp Parkstad

 

Geef een reactie