Colonia i Kirchroa voltreffer voor Kerkrade!

Afgelopen Hemelvaartsweekend vond de eerste editie van Colonia i Kirchroa plaats. “Uit reacties van publiek, artiesten en op de social media blijkt dit nieuwe evenement een voltreffer voor onze stad”, aldus wethouder Tim Weijers (Evenementen & Marketing). “Het concept van Colonia i Kirchroa sluit naadloos aan op het nieuwe evenementenbeleid van Beleef Kerkrade, met kwaliteit, sfeer en beleving”.

Topweekend
Keulse bands zoals de Black Fööss, Paveier en Klüngelköpp, maar ook de Kerkraadse Harmonie St. Aemiliaan en Ummer d’r Neaver verzorgden 3 dagen lang Keuls en Kerkraads vertier op de Markt. “De eerste editie is de opmaat voor een jaarlijks terugkerend kwaliteitsevenement in onze stad”, concludeert Weijers. “Dat het thema ‘Keulen ontmoet Kerkrade’ perfect past bij onze stad wisten we al”, geeft voorzitter Noël Quaedvlieg aan. “Maar wat in het Hemelvaartsweekend gebeurde, overtreft alle verwachtingen van Stichting Colonia i Kirchroa”.

Hemelvaartsweekend 2020
De tweede editie van Colonia i Kirchroa is al in voorbereiding, wederom in het Hemelvaartsweekend. De komende jaren wil de stichting in samenspraak met Beleef Kerkrade het concept Colonia i Kirchroa verder uitbreiden. Wellicht door dagen en locaties toe te voegen en de programmering uit te breiden. Ambitie is om Colonia i Kirchroa jaarlijks in het Hemelvaartsweekend te organiseren, van woensdagavond tot en met zondagnamiddag. Locaties als de Markt het stadspark en de Rodahal liggen voor de hand. Aanvullend daarop zouden activiteiten in HuB Kerkrade worden georganiseerd, bijvoorbeeld door Keulse programmering in theater en foyer/bieb. “De hele stad straalt dan Colonia i Kirchroa uit”, volgens Quaedvlieg.

Samen
Voor de meerjarendoelstelling wil de stichting nauw samenwerken met de horeca, centrumondernemers, HuB, Rodahal, verenigingen, inwoners en de gemeente. “Voor een doorontwikkeling van Colonia i Kirchroa  is samen met Beleef Kerkrade een eerste editie neergezet die uitnodigt om voornoemde partijen te laten aanhaken. Ik heb daar veel vertrouwen in”, sluit Weijers af.

Foto Gemeente Kerkrade

Geef een reactie