Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor jeugdhulp. Landgraaf, Heerlen en Voerendaal willen meer maatwerk leveren en de hulp sneller en dichter bij de mensen in de buurt bieden. Dit kan onder andere door meer en betere samenwerking tussen de aanbieders van jeugdhulp.

De colleges van de drie gemeenten hebben daarom besloten om vanaf 2019 alle vormen van hulp in en nabij de thuissituatie plus jeugd- en jongerenwerk gezamenlijk in te kopen via één integrale opdracht en daaraan gekoppeld één budget.

Samen hebben we de ‘geboorte’ van deze coöperatie gevierd en we noemen hem JENS, Jong en Sterk! Als ‘kraam-’cadeau hebben de drie gemeenten alle drie een leilinde gekregen van JENS. Deze staat symbool voor de groei en ontwikkeling die we samen willen maken, voor het stevig kunnen wortelen in onze gemeenten en dat de takken veel met elkaar mogen verbinden. De leilinde van JENS hebben wij samen met nog 3 leilindes en bijna 100 lavendelplantjes geplant bij ons Burgerhoes. Deze drie bomen en de lavendel zijn betaald uit het project ‘ikgroenhet’. Op die manier komt de verbondenheid nog sterker naar voren én we leveren een bijdrage aan het nog groener maken van onze gemeente.

Foto Gemeente Landgraaf

Geef een reactie