Op zoek naar muizenoortjes, biggenkruid, tormentil of vleugeltjesbloem? Allemaal prachtige bloemen die voorkomen op de Brunssummerheide. Wil je ze ook ontdekken? Dan nodigen we je op zondag 23 juni uit voor een wandeling van ongeveer 6 kilometer met de boswachters van Natuurmonumenten. De wandeling zal vooral gericht zijn op een volwassenen publiek. We vertrekken om 14.00 uur bij de hoge bank bij Restaurant Schrieversheide en rond 16.00 zijn we daar ook weer terug.

 

 

Wilde bloemencampagne van Natuurmonumenten

Nederland verkeert in een biodiversiteitscrisis. Net als insecten, staan ook wilde bloemen onder druk. Dit houdt verband met elkaar, want met het verdwijnen van de bloemen uit ons land, verdwijnen ook de insecten en daardoor vogels en andere dieren. Dit jaar staat bij Natuurmonumenten in het teken van de bloemencampagne. Wilde bloemen en insecten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze hebben elkaar nodig om te kunnen overleven. Het is dus heel belangrijk dat we zuinig zijn op zowel onze insecten als de wilde bloemen.

Gewone vleugeltjesbloem (Polygala vulgaris), Vleugeltjesbloemfamilie (Polygalaceae), Fabales, Tweezaadlobbigen (Magnoliopsida), flora –

De boswachters vertellen je er tijdens de speciale bloemenwandeling graag mee over.  Leden van Natuurmonumenten betalen € 5,- en niet-leden € 8,-. Kinderen betalen € 4,- of € 7,-.

 

Reserveren

Reserveren voor deze activiteit is noodzakelijk kan via de website van Natuurmonumenten, (www.natuurmonumenten.nl/brunssummerheide) of via de ledenservice: T (035) 655 99 11.

Natuurmonumenten Zuid Limburg

Schaapskooiweg 101 | 6414 EL Heerlen | 045-521 25 22

zuidlimburg@natuurmonumenten.nl |www.natuurmonumenten.nl

Foto’s: Natuurmonumenten Brunssummerheide

Geef een reactie