BASISSCHOOL BLEIJERHEIDE WINT E-WASTE RACE ZUID-LIMBURG 2019

 

Vier weken lang namen 11 basisscholen uit Zuid-Limburg het tegen elkaar op in de strijd om zoveel mogelijk afgedankte elektronische apparaten (e-waste) in te zamelen. Vrijdag 7 juni werd de winnaar bekend gemaakt. Het was voor de deelnemers erg spannend, want tot op het laatste moment wisselde de top drie elkaar af. 

 

Blijdschap.Basisschool Bleijerheide uit Kerkrade kwam als winnaar naar voren. Kinderen van groep 6 en 7 van deze school zamelden samen meer dan 4.000 apparaten in en behaalden hiermee de allerhoogste score. Het verlossende telefoontje op vrijdagochtend zorgde voor veel opluchting en blijdschap bij de kinderen en hun leerkrachten, die hun uiterste best hebben gedaan en de winst zeker niet cadeau hebben gekregen. Zij gaan met de hele klas op uitstapje naar Continium in Kerkrade.

30.000 apparaten
De deelnemende basisscholen waren Basisschool Op de Top (Vijlen), De Droomboom en Frans Postma (Heerlen), Op de Tien Bunder (Wijlre), De Boemerang (Brunssum), Veldhof, Bleijerheide en De Blokkenberg (Kerkrade), Sint Martinus (Gronsveld), De Wegwijzer (Landgraaf) en Wonderwijs (Hoensbroek). In totaal hebben alle deelnemertjes samen bijna 30.000 afgedankte apparaten ingezameld. Dat is een enorme winst voor het milieu want deze apparaten worden nu niet verbrand in het restafval. Reinigingsdiensten Rd4 heeft alle apparaten opgehaald bij de scholen en zorgt ervoor dat ze terechtkomen bij gerenommeerde verwerkers. Daar worden de apparaten zoveel mogelijk gerecycled. Waardevolle grondstoffen worden zo gespaard en schadelijke uitstoot wordt voorkomen.

In Nederland wordt helaas nog steeds twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled, omdat het afval niet apart wordt aangeboden.

Foto De winnaars: groep 6 en 7 van Basisschool Bleijerheide

Geef een reactie