Basisschool St. Ursula wint duurzaamheidswedstrijd!

Op de Foto Wethouder Dion Schneider met leerlingen en leerkrachten van de winnende basisschool St. Ursula

 

Groep 8 van de basisschool St. Ursula is vrijdag 7 juni de winnaar geworden van de zevende editie van het project ‘Kerkrade, jouw duurzame toekomst’.

Dit jaar was het erg spannend. De eindopdrachten die de scholen hadden uitgevoerd binnen het duurzaamheidseducatieproject waren allemaal bijzonder goed. Basisschool St. Ursula werd de winnaar omdat elk kind zijn eigen invulling aan de eindpresentatie had gegeven. Zo waren er filmpjes, liedjes, lapbooks, maquettes en presentaties gemaakt rondom het thema duurzaamheid. De diversiteit en kwaliteit was heel groot.

De Spoorzoeker werd tweede. Hier waren de diepgang en de creatieve ideeën opvallend. Bakstenen op zonne-energie, een wasmachine aangedreven door de wind en een duurzame auto zijn enkele voorbeelden.De Steltloper werd derde. Zij hadden een heel praktisch idee, het besparen van papieren handdoekjes, op een hele goede manier uitgewerkt. Uit handen van de juryvoorzitter wethouder duurzaamheid Dion Schneider van de gemeente Kerkrade kregen de winnaars respectievelijk cheques t.w.v. € 200,- € 150,-  en €100,- aangeboden. Deze mogen ze naar eigen inzicht besteden.

Gemeentelijke duurzaamheidslessen . Al 7 jaar op rij krijgen de kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen lessen over duurzaamheid aangeboden door de gemeente Kerkrade. Het programma is ontwikkeld en wordt geheel verzorgd door Continium. discovery center. Het programma is leerzaam en leuk en de scholen worden zoveel als mogelijk ontzorgd. Dit jaar deden weer tien basisscholen mee.

foto:Gemeente Kerkrade

 

 

 

Geef een reactie