Hoofdmenu

Eindexpositie InBeeld 2019 in ECI Cultuurfabriek Roermond

 

 

Met 80 werken van Limburgse amateurkunstenaars rondom thema ‘Sporen’

Van 22 juni t/m 21 juli 2019 zijn in de ECI Cultuurfabriek te Roermond de 80 kunstwerken te zien die zijn genomineerd voor InBeeld 2019. Voor deze tweejaarlijkse prijs voor de beeldende amateurkunst in Limburg stuurden maar liefst 351 amateurkunstenaars uit Nederlands- én Belgisch- Limburg een kunstwerk in rondom het thema ‘Sporen’. In de ECI Cultuurfabriek worden de werken geëxposeerd die volgens de jury de meeste originaliteit, zeggingskracht en kwaliteit hadden. Er is een rijke variatie aan werken te zien, zowel in kunstdiscipline als in materiaalgebruik. Zo zijn er o.a. schilderijen, tekeningen en 3D-objecten. Op zaterdag 22 juni om 16.00 uur wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt wie met de hoofdprijs van 250 euro, de tweede prijs van 150 euro en de derde prijs van 100 euro naar huis gaat. Daarnaast zal de winnaar van de publieksprijs ook bekend gemaakt worden.

Voorrondes

Limburgse amateurkunstenaars konden t/m 30 april jl. hun werk insturen. Alle voor InBeeld 2019 ingezonden werken werden in april, mei en juni jl. geëxposeerd in één van de acht regionale voorronde-exposities in Venlo, Kerkrade, Weert, Venray, Maastricht, Roermond, Sittard-Geleen en Tongeren (BE). Per voorronde selecteerde een vakjury tien winnaars voor de eindexpositie in de ECI Cultuurfabriek. “Een topselectie van de beeldende amateurkunst in Limburg met verrassende uitwerkingen van het thema Sporen’’, aldus Eddy Thonon, die als consulent Beeldende Kunst bij het Huis voor de Kunsten Limburg verantwoordelijk is voor InBeeld 2019.

 Workshops

Rondom de eindexpo InBeeld 2019 en in het kader van de Week van de Amateurkunst is een randprogramma samengesteld. Zo kun je op zaterdag 22 juni, voorafgaand aan de opening, kiezen uit vier korte workshops van elk 1,5 uur. Deze worden gegeven door professionals en zijn bedoeld voor amateurkunstenaars om inspiratie op te doen en om kennis te maken met nieuwe materialen en technieken. In de Week van de Amateurkunst (24 t/m 28 juni) zijn er nog vijf workshops op het gebied van klei en keramiek, glas, fotografie en tekenen. Aanmelden voor de workshops via ECI Cultuurfabriek: www.ecicultuurfabriek.nl/inbeeld-workshops/

Over InBeeld

InBeeld wordt vanaf 2017 tweejaarlijks georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in samenwerking met de Limburgse centra voor de kunsten. De prijs heeft het stokje overgenomen van de Alphons Wintersprijs die van 1986 tot 2015 werd uitgereikt. Het doel van de prijs is om de zichtbaarheid van de beeldende amateurkunst in Limburg te vergroten en niet-professionele beeldend kunstenaars te stimuleren hun talenten verder te ontwikkelen. Telkens zal een ander thema het vertrekpunt vormen voor InBeeld. Deelnemers moeten niet-professioneel actief zijn als kunstenaar en woonachtig zijn in de Nederlands- of Belgisch-Limburg (of hier verbonden zijn aan bijvoorbeeld een lesatelier of centrum voor de kunsten).

Bezoeken eindexpositie

De eindexpositie van InBeeld 2019 is gratis te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de ECI Cultuurfabriek: maandag t/m vrijdag: 9.00 – 20.30 uur, zaterdag & zondag: 10.30 – 17.00 uur.

InBeeld 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door alle kunstencentra in Nederlands-Limburg en Pentagoon Academie Tongeren (BE).

 De eindexpo van InBeeld 2019 wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Roermond en de ECI Cultuurfabriek.