Jonge masters op het podium!

Tijdens de regioconcerten van het Orlando Festival hoort u de jonge internationale professionele ensembles en zangers uit de Orlando Masterclass in hun favoriete repertoire.

Orlando Festival

De Orlando concerten (naast de 21 middag- en avondconcerten vinden er 23 regioconcerten plaats) richten zich op een breed publiek om het kamermuziekgenre optimaal onder de aandacht te brengen. Daarom worden de concerten ook inhoudelijk gevarieerd geprogrammeerd. Met het oogmerk om breder in de provincie aanwezig te zijn, wordt in toenemende mate samengewerkt met culturele organisaties, zoals Parkstad Limburg Theaters Kerkrade, Theater aan het Vrijthof Maastricht en Kloosterbibliotheek Wittem. De Orlando regioconcerten zijn over tientallen locaties in Zuid Limburg verspreid.

Het Orlando Festival 2019 biedt de deelnemers en luisteraars maar liefst 20 uur luistergenot, met gevarieerde kamermuziek uit 4 eeuwen. Dertig gerenommeerde solisten en kamermusici uit tien landen voeren werken uit van 42 componisten uit 13 landen. Van solo composities (voor piano, viool, harmonium, cello, contrabas, harp, fluit, orgel), via duo, trio, kwartet, kwintet, sextet en octet tot en met de 18 musici van Gruppo Montebello, dit jaar met medewerking van de Australische violist Kristian Winther, die het monumentale vioolconcert van Max Reger zal uitvoeren, en van de beroemde Duitse sopraan Anna Lucia Richter, die liederen van Alban Berg en Anton Webern zal zingen. Voor de uitvoering van Psalm 23 van Alexander Zemlinsky voegen 20 zangers van Theaterkoor Opera Zuid zich bij Gruppo Montebello.

Foto Schunck

Geef een reactie