Hoofdmenu

De kasteelbrug is gerenoveerd en klaar voor de volgende 40 jaren gebruik door vele kasteelbezoekers

Kasteel Hoensbroek is dagelijks geopend voor publiek. Het is geweldig om het huis en de verhalen met onze bezoekers te delen! Nadeel van véél visite is dat er onderdelen slijten. Dat hoeft geen probleem te zijn, want vele zaken kun je deels of geheel vervangen.

Zo sleten de planken op de toegangsbruggen van het kasteel best hard. Na circa 40 jaar met vele voeten getreden zijn de brugplanken echt aan vervanging toe. De gladde hardhouten planken werden vervangen door nieuwe exemplaren met anti-slip-strip, zodat bij nat weer niemand meer uitglijdt. Tevens hoeft er niet meer met pekel gestrooid te worden tijdens vorst en sneeuw.

Jaarlijks wordt er veel en hard gewerkt in en rond het kasteel door eigenaar Stichting Ave Rex Christe en huurder Gemeente Heerlen. Het beheer en onderhoud van het zeven eeuwen oude monument is arbeidsintensief, kostbaar en nooit standaard! Materiaal voor een kasteel vind je niet in de rekken bij de reguliere bouwmarkten. Alles wijkt af qua materiaal, qua afmeting. Het kost veel zoekwerk om uit te vinden waar iets te koop is en hoe toepasbaar in het gebouw. Zorgvuldigheid en inventiviteit is hierbij nodig!

Foto Kasteel Hoensbroek