Hoofdmenu

Expo Kleur Weelde en Veranderlijkheid is intens kleurige reis door de muziek

 

 

Van zaterdag 29 juni tot en met 9 juni 2020 is in Buitenplaats Kasteel Wijlre de top expositie P. Struycken –  Exploderende kleur bij Skrjabin en Boulez te bewonderen. Buitenplaats Kasteel Wijlre werkt voor de realisatie van deze tentoonstelling samen met het Groninger Museum.

 

Coop Himmelb(l)au-paviljoen zijn twee werken van Peter Struycken op muziek van de twintigeeuwse componisten Alexander Skrjabin en Pierre Boulez. Op vijf schermen van drie bij vier meter, die in hun ruimtelijke plaatsing gerelateerd zijn aan de expressionistische architectuur, worden in realtime door computers berekende beelden geprojecteerd. De bezoeker kan er tussendoor lopen en zo een intens kleurige reis door de muziek ervaren.

Foto: Peter Struycken, Dynamisch kleurbeeld bij compositie …explosante-fixe… (1971-1993) van Pierre Boulez, 2004-2007, Coop Himmelb(l)aupaviljoen Groninger Museum

Op 19 oktober geeft kunstenaar Peter Struycken zelf  een inleiding op en een rondleiding door de tentoonstelling Kleur: Weelde en Veranderlijkheid. Tevens geeft hij een inleiding op zijn werk en de transformatie van het Hedge House. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Vanwege het beperkt aantal plaatsen staat  deelname enkel open aan bezoekers die daartoe vooraf een verzoek per email aan kasteel Wijlre hebben ingediend en aansluitend een bevestiging van deelname hebben ontvangen. De speciale rondleiding is gratis op vertoon van het entreebewijs.

Foto Peter Struycken