Een goed-weer-fietser van 75 jaar die altijd veel in beweging is geweest.

Sinds zijn hartoperatie van een paar jaar geleden, is hij wat minder actief geworden. “Gelukkig is mijn hartkwaal verholpen, toch vond ik het moeilijk om het sporten weer op te pakken. Toen ik via de fitheidstest Seniorenfit tegenkwam, dacht ik: dat ga ik eens proberen!”

 

Een stok achter de deur
Bij Seniorenfit maken 60-plussers in negen weken tijd kennis met verschillende sporten en verenigingen. Ze trainen drie keer bij TV Simpelveld, SV Simpelveld en Helios. “Ik ben graag in beweging, maar ik vond het te weinig en merkte dat ik een stok achter de deur nodig had. En die vond ik bij Seniorenfit. Het waren erg leuke lessen met goede begeleiding. En daarnaast was het met de groep ook erg gezellig. Wanneer je met een groepje mensen sport met de zelfde interesses draagt het ook bij aan het sociale aspect. Na de training dronken we met z’n allen nog een heerlijke kop koffie en kletsten we nog wat na.”

“Sporten voelt goed”
Hij probeert fit en mobiel te blijven. “Ik probeer daarom ook bijvoorbeeld zo veel mogelijk de fiets te nemen. Ook naar de winkel die acht tot tien kilometer verderop ligt. Maar alleen als het mooi weer is hoor”, vult hij aan. “Op de fiets duurt het wat langer dan met de auto, maar ik heb de tijd! Ik heb gepensioneerd en probeer zo in conditie te blijven. Ik fiets en wandel regelmatig. Maar sinds dat Seniorenfit is afgelopen, heb ik me aangesloten bij Helios. Onder begeleiding train ik nu eens per week twee uur. Het is een leuke groep mensen waar de een de ander stimuleert. En dat voelt goed.

Meer informatie: www.samenbas.nl 

Foto gemeente Simpelveld

Geef een reactie