Regeling ruimte voor Ondernemerschap aangepast

 

De subsidieregeling Ruimte voor Ondernemerschap wordt aangepast. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten op 2 juli. De regeling is een subsidie voor ondernemers die een nieuwe zaak openen in een leegstaand pand. Met de aanpassing wil het college de dienstverlening aan de ondernemers verbeteren.

 

Wethouder Martin de Beer (Economie): “als gemeente Heerlen werken wij aan een optimaal klimaat voor ondernemers in onze stad. De regeling Ruimte voor Ondernemerschap heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een waardevol instrument. Met de aanpassingen vereenvoudigen we de aanvraag en verscherpen we de aanpak tegen winkelleegstand.”

Zo is de eis geschrapt dat een pand minimaal een half jaar leeg moet staan. Ook wordt het mogelijk om meerdere keren gebruik te maken van de subsidie. Bijvoorbeeld als een ondernemer zijn of haar zaak wil uitbreiden naar een tweede pand, dat ook leegstaat.

Daarnaast is geen financiële toets door de gemeente meer nodig als de bank het ondernemingsplan al heeft goedgekeurd. Verder is de regeling op enkele administratieve punten iets vereenvoudigd zodat het gemakkelijker wordt voor ondernemers om een aanvraag in te dienen.

Achtergronden. Heerlen kent sinds 2013 de subsidieregeling ‘Ruimte voor Ondernemerschap’. Sinds de invoering hebben zo’n 116 ondernemers met behulp van de regeling een zaak kunnen openen. Van die 116 ondernemers is op dit moment nog ca 75% actief

.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie