Topevent CHIO lokt 340.000 bezoekers naar Aken    

 

Het CHIO Aachen is het meest gerenommeerde paardensport event in de wereld Het blijkt ook  uit de cijfers van de komende editie: 340 deelnemende topruiters uit 30 landen, 594 toernooipaarden en 392 showpaarden nemen van 12 tot 21 juli in Aken deel in de disciplines dressuur, springen, veelzijdigheid, koets rijden en voltageren.

Big show en topsport par excellence.  Iedere topruiter of amazone wil er dolgraag bij zijn op het Concours Hippique internationale Officiel (CHIO) of ‘Tschio’ zoals de Akenaren liefdevol zeggen. Het gaat in de Aachener Soers dan ook om grote eer; de kick van het winnen in het mooiste paardenstadion ter wereld, gevuld met 40.000 fanatieke fans. Maar ook om een prijzengeld van liefst 2,7 miljoen euro. Ook voor paarden en paardensportliefhebbers is het CHIO een walhalla. 340.000 bezoekers zullen dit jaar de tribunes vullen. Ter vergelijking de stad Aken telt 240.000 inwoners.

 

De officiële start van het toernooi is dinsdag, 16 juli, met de grote openingsceremonie in het hoofdstadion. Hier zullen alle deelnemende naties, waaronder het Nederlands team en Frankrijk het partnerland 2019 zich presenteren.

Highlight tijdens CHIO zijn altijd de show ‘Paard & Symphony’, in het stadion van de Deutsche Bank, de landenwedstrijd om de grote Nationen preis op donderdagavond. Het meest bijzondere hoogtepunt is de Grand Prix van Aken op zondag, 21 juli. Na meeslepende topsport wordt van alle deelnemers op zeer bijzondere manier afscheid genomen. Altijd weer opnieuw een emotionele en beklijvende happening.

CHIO Aachen

Voor het volledige programma van het wereldfeest van de paardensport zie: www.chioaachen.de

Foto’s geleverd door Torena Publiciteit

 

Geef een reactie