Zilver voor Landgraafse worstelaar op Grand Prix Madrid

 

 

Jessica Blaszka, Nederlands eerste vrouwelijke worstel deelneemster aan de Olympische Spelen en haar levenspartner de Engelse kampioen George Ramm togen afgelopen weekend van woonplaats Landgraaf naar Madrid voor deelname aan het prestigieuze worsteltoernooi Grand Prix Madrid. Het werd een succesvol uitstapje: beide atleten van KSV Simson Landgraaf behaalden zilver.

Jessica Blaszka versloeg in de 53 kg klasse de overtuigende de Zweedse Zetterwall, 11-6. In de halve finale klopte de Landgraafse de Russin Nezgovorova nipt: 2-1. In de finale moest ze de zege echter aan de Indische  Vinesh laten 16-6. Zilver voor Jessica Blaszka dus.

George Ramm versloeg in de 61 kg klasse Vrij Stijl achtereenvolgens de Zuid-Afrikaan Van de Berg (10-0) en de Spanjaarden Sanchez (6-4), Alonso (19-0) en Alveraz (7-1). In de finalepartij kon de klasbak het echter niet bolwerken tegen de Spanjaard Metriveli, 2-4 verlies en dus ook voor Ramm zilver.

Foto uit het privé album van Jessica Blaszka

Geef een reactie