Meepraten over windenergie in Parkstad-Zuid

Meepraten over windenergie in Parkstad-Zuid

De samenwerkende gemeenten in Parkstad Limburg willen in 2040 energieneutraal zijn. En vanuit het Klimaatakkoord en de Regionale Energie Strategieën worden regio’s verplicht een bijdrage te leveren in het behalen van nationale doelstellingen. Onderdeel van de PALET-aanpak (Parkstad Limburg Energie Transitie) is om, naast inzet op energiebesparing, duurzame energie in de regio zelf op te wekken. Dan gaat het bijvoorbeeld over zonnepanelen en windturbines. De gemeenten Heerlen, Simpelveld en Kerkrade onderzoeken samen de mogelijkheden van windenergie in het gebied Parkstad-Zuid.  Inwoners in dit gebied krijgen een rol in deze zoektocht, waarbij het ook gaat over manieren waarop inwoners financieel kunnen profiteren van de turbines

Foto Parkstad Actueel/ Lucho Carreno

Geef een reactie