voetbal
derde oefenduel van het seizoen 2019-2020 winnend afgesloten. Op bezoek bij EVV Echt won de ploeg van Jean-Paul de Jong met 0-1.

Roda JC startte zonder testspelers aan het duel in Echt. Wel verscheen onze kersverse aanwinst Robert Klaasen aan de aftrap en keerde Nicky Souren terug na een lichte blessure. In het eerste bedrijf speelde het duel zich voornamelijk af op het middenveld. Nicky Souren en Chance Simakala kregen twee goede kansen op de voorsprong, maar beide pogingen liepen op niets uit. Op slag van rust moest goalie Tom Muyters redding brengen op een afstandsschot, hier bleef het voor EVV Echt ook bij.

Na de theepauze verschenen Tiemen Wijnen en Dico Jap Tjong aan de aftrap. Roda JC nam direct dan ook het initiatief en creëerde verschillende kansen. Een poging van Niels Verburgh raakte de lat maar evenlater tekende invaller Safouane Ahidar dan toch voor de openingstreffer. Na een prima verovering van Wijnen en de strakke steekpass van Remans werkte Safouane de bal hard tegen de touwen.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg Roda JC nog verschillende mogelijkhedenom de score te vergroten, echter stond het vizier nog niet op scherp en bleef het 0-1 in Echt.

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

Geef een reactie