Film The Beach Bum is te zien in het filmhuis de Spiegel

Verenigde Staten, 2019 / 94 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Harmony Korine
Met: Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Zac Efron e.a.

Vrijdag. 19 Juli / 20:00 uur

★★★★☆ Filmkrant – “Spring Breakers liet de corruptie van de American Dream zien. Dit is het verhaal na de dood van die droom. Een onafgebroken trip met ruwe randjes”
★★★★☆ NRC – “Een eenmans Pussy Posse”
★★★★☆ Volkskrant – “Onweerstaanbare onzin”

The Beach Bum is een stoner-komedie: een beetje melig, maar wel lekker. De immer bezopen hoofdpersoon Moondog, met gebruinde borstkas, hopt op en neer tussen Miami en Key West. Dan weer eens bij zijn overspelige vrouw, dan weer tussen de zwervers en lanterfanters. Moet kunnen, de zorgen zijn voor morgen. Hij snuift, rookt, slikt en drinkt alles wat op zijn weg komt. Zonnegod en Verlosser op xtc.

Na een tijdje komt de toeschouwer erachter dat hij niet alleen waardeloze gedichten schrijft, maar ook een gelauwerde schrijver is. Of was? Succes en veel geld hebben zijn levensstijl mogelijk gemaakt. Hij hoeft zich van niemand wat aan te trekken. En dat doet hij dus ook niet. Maar die nieuwe roman wil maar niet opschieten. Totdat een dramatische gebeurtenis alles op zijn kop zet…

Is er ook nog iets van inhoud, of een ‘boodschap’? Nou nee. Het blijft een Korine-film, dus Moondogs avonturen zijn je allermooiste eye candy en voorzien van een geweldige soundtrack, maar altijd gevuld met een flinke dosis maatschappijkritiek.
Een waardige opvolger van Korine’s filmhit Spring Breakers uit 2012!

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl

 

Geef een reactie