Noche de Flamenco in Openlucht Theater Valkenburg

Zaterdag 27/07/2019
20:30 – 23:30
Location
Openlucht Theater Valkenburg

Gitarist Edsart Udo de Haes van Tiempos Nuevos wordt door velen gezien als de allerbeste in Nederland.
Samen met zangeres/ gitariste Maria Marín gaat hij op zoek naar flamenco zonder grenzen en clichés. Een Flamenco nieuwe stijl (Tiempos Nuevos). Danseres Cristina Hall (Spanje) sluit perfect aan bij hun gedachtegoed. Evenals Conchita Boon danst zij vrij, intuïtief en met veel gevoel voor dramatiek.

Het gezelschap wordt gecompleteerd door drummer Jamie Peet, een van de allerbeste allround (jazz)drummers in Nederland. Luister beneden naar een mooie opname van Tiempos Nuevos met op drums deze Jamie Peet.

Voor Labryénco heeft gitarist Alain Labrie de beste muzikanten om zich heen verzameld. Live brengt dit gezelschap een spetterende show van flamencogitaar, groovy percussie, warme fretloze bas, virtuoze viool, krachtige, passievolle zang en wervelende dans. Labryénco is de flamencoband opgericht door de gitarist/componist Alain Labrie. Labrie mixt al jaren succesvol flamenco en pop- en wereldmuziek met o.a. Les Charmeurs, Luzazul en da Gaia, maar gaat met Labryénco helemaal terug naar zijn flamenco-roots. De muziek is een overweldigende mix waarin naast moderne flamenco ook flarden van jazz, klassiek en Arabische muziek te horen zijn.

Bezetting:

Alain Labrie (zang/composities)
Franklin Heijligers (fretloze bas)
Antal Steixner (percussion)
Jaro Stulrajter (viool)
Falu de Cadiz (zang).

 

Geef een reactie