TERUG NAAR DE MIDDELEEUWEN MET RIDDERS TE PAARD & KIDDY BATTLES

Bij Kasteel Hoensbroek hangt er iets in de lucht. Een oude vete met een ridder van het naburige leen speelt op. Er is een toernooi uitgeschreven om voor eens en altijd af te rekenen met het verleden. Bij ‘Ridders te Paard’ zijn bezoekers er getuige van hoe zo’n geschil in de Middeleeuwen werd opgelost. De shows vinden plaats in de weekenden van 27 & 28 juli en 3 & 4 augustus, ieder dag om 12.30 uur en 15.00 uur. De toegang tot de show is inbegrepen in de reguliere entreeprijs van het kasteel.

 

Bij Ridders te Paard gaan ridders op hun strijdrossen het gevecht met elkaar aan en mogen jonge bezoekers deelnemen aan de Kiddy Battle. Hierbij nemen ze het op tegen een grote en stoere ridder. Ridders te Paard vindt plaats op het toernooiveld van Kasteel Hoensbroek.

Roofvogelshows en ontdekkingstochten met de slotbewaarder Maar er is deze zomer veel meer te beleven bij Kasteel Hoensbroek. Naast de familiespeurtochten en het bewonderen van het kasteel, zijn er demonstraties met roofvogels en uilen. Hierbij zijn de bezoekers zelf onderdeel van de show. De roofvogeldemonstraties zijn op 10 en 14 augustus om 13.00 uur en 15.00 uur.

Daarnaast neemt de slotbewaarder de bezoekers deze zomer mee op ontdekkingstocht. Hij deelt alle verhalen en geheimpjes over Kasteel Hoensbroek met de bezoekers. Dat doet hij tot en met 18 augustus iedere woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 uur. Op zaterdag 10 en woensdag 14 augustus begint de tour om 14.00 uur. Ook deze events zijn in de reguliere entreeprijs inbegrepen.

 

Tickets en actuele informatie

Het is raadzaam om voor de meest actuele informatie vooraf op de website te kijken: www.kasteelhoensbroek.nl. Bezoekers kunnen online tickets kopen en speciaal voor gezinnen is er een voordelig familieticket.

Over Kasteel Hoensbroek. Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is elke (zomer)dag een belevenis voor jong en oud. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes komen avonturen uit verre verledens tot leven. Het is niet voor niets een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Volg de route in de kasteelbrochure of volg een spannende kasteelspeurtocht. En relax met een broodje, drankje, salade of ijsje in de kelderkeuken of op het terras op het binnenplein.

Adres: Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, 6433 PB in Hoensbroek

Foto Kasteel Hoensbroek

Geef een reactie