Canada/Verenigde Staten, 2018 / 159 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: S. Craig Zahler
Met: Mel Gibson, Vince Vaughn, Don Johnson, Tory Kittles e.a.

 

Vrijdag. 26 JULI / 20:00 UUR

Donderdag. 1 AUGUSTUS / 20:00 UUR

 

 

 

 

★★★★☆ Filmkrant – “Machismo Americano, maar in stijl.”
★★★★☆ Volkskrant – “Een kleine filmstudio in Dallas zet zich af tegen Hollywood met rauwe, politiek incorrecte films voor de ‘gewone’ Amerikaan (…) Is er een markt voor de ‘rechtse’ film?”
★★★★☆ Parool – “Na een intrigerende opbouw van twee uur wordt een en ander in een explosieve finale opgehelderd en afgerond…”

Twee rechercheurs worden op het matje geroepen omdat ze een Spaanstalige verdachte mishandeld hebben. Eigenlijk niet zo’n probleem, ware het niet dat het voorval gefilmd is. En dat filmpje is bij de lokale nieuwszender beland. Er hangt hen nu een schorsing boven het hoofd. Veel macho en verkapt racistisch geroeptoeter van de heren, maar ze lijken er zich bij neer te leggen. Niettemin beginnen de problemen dan pas echt…

Zahler heeft zich gespecialiseerd in het actiegenre. Vanwege het nihilisme en existentieel geweld is hij wel eens de nieuwe Sam Peckinpah genoemd. Maar hij lijkt een eigen stijl binnen het genre gevonden te hebben. Elke scène neemt de tijd om de actie geduldig en nauwkeurig tot zijn recht te laten komen. Deze aandacht schept begrip en identificatie. En dan toch weer dat plotselinge brute geweld. Het werkt enigszins hypnotiserend.
Maar ook de zelfdestructieve logica van de personages en het plot geven Zahlers films een eigen aura.
Dragged across Concrete is stilistisch Zahlers beste film tot nu toe.

Filmhuis De Spiegel
Schunck 5.0 Bongerd 18
045 577 22 79
reserveringen
info@filmhuisdespiegel.nl
www.filmhuisdespiegel.nl
Foto Filmhuis de Spiegel

Geef een reactie