Weltklassik am Klavier – Mozart, Clair de Lune and ‘An American in Paris!’

08.09.2019, 17:00 uur
Katie Mahan

Klangbrücke im Alten Kurhaus
Kurhausstr. 2
52062 Aachen

De internationaal bekende en veelvuldig onderscheiden Amerikaanse pianiste Katie Mahan nodigt zondag 8 september uit tot een wereldse reis met meesterwerken uit 150 jaar pianogeschiedenis. In Aken speelt de pianovirtuoze oor-en gevoel strelende werken van Mozart, Liszt, de unieke Suite Bergamasque van Debussy – met een Clair de Lune waar het verlangen naar vanaf spat. Zoals ook bij Gershwins swingende ‘An American in Paris’.
KATIE MAHAN
Zelfs de meest verwende concertbezoekers die al verwend zijn door Arturo Benedetti Michelangeli die geldt als ’s werelds beste vertolker van Debussys zullen onder de indruk raken van Katie Mahan schreef een breed erkende em gerespecteerde recescent van de Münchner Abendzeitung. Daar is geen lettergreep van overdreven. De extraverte Amerikaanse pianovirtuoze is een supertalent van de buitencategorie. Ze streelt de pianotoetsen op fenomenale wijze manier, haalt tonen en klanken uit de vleugel die niemand haar na doet. Vanwege haar poëtische spel en haar unieke muzikale persoonlijkheid worden bijzondere interpretaties van Claude Debussys, George Gershwins en de Wiener Klassiker tot een afwisselend spannende en ontspannende Ohrenschmaus.
Het programma in vogelvlucht:
WOLFGANG AMADEUS MOZART
Sonate Nr. 14 c-Moll KV 457
1. Allegro
2. Adagio
III. Molto allegro
FRANZ LISZT

Aus: 2 Légendes E-Dur S. 175 Nr. 2
1. St. François de Paule: marchant sur les flots-
Pause –

CLAUDE DEBUSSY
Suite bergamasque
– Prélude
– Menuet
– Clair de lune
– Passepied

GEORGE GERSHWIN
An American in Paris, arr. Mahan

Tickets kosten 20 euro en zijn te reserveren via tel: +49 211 936 5090 of email: info@weltklassik.de

Foto geleverd door Torena/Publiciteit-Foto Joshua-Bauer-N.Y.

 

Geef een reactie