lanceringsevenement overkoepelende app 75 jaar bevrijding

Op 24 augustus a.s. vindt er een lanceringsevenement plaats voor de overkoepelende app naar aanleiding van de 75 jaar bevrijding in Limburg. Verschillende sprekers en artiesten, waaronder Gé Reinders en Ylka Kolken, laten van zich horen.

 

De app “Limburg Bevrijd(t)” is een overkoepelend educatief platform met spelelementen, bedacht door gamestudio BadDice. Elke gemeente is in de app bezet gebied en alleen door samenwerking kunnen er genoeg punten worden verdiend om deze gemeenten weer te bevrijden. De app gebruikt locatieherkenning en vult Limburg met informatieve herdenkingspunten, verzamelobjecten in de vorm van foto’s en verhalen en alle activiteiten die worden georganiseerd door derden. Het project is door de provincie uitgeroepen tot één van de twee uitzonderlijke projecten in het kader van 75 jaar bevrijding van Limburg.

Op zaterdag 24 augustus vindt de lancering van de app plaats in Carbon6 in Heerlen. Gé Reinders komt samen met Ylka Kolken een aantal prachtige liedjes vertolken. Vier gastsprekers komen discussiëren over oorlog en vrijheid. Tevens een poëtische samenwerking tussen de eerste jeugdstadsdichter van Limburg en de huidige jeugd-stadsdichteres van Heerlen.

Het evenement is gratis toegankelijk. Inloop vanaf 13:00 uur. Het programma start om 13.30 uur. Geschatte eindtijd is 15.30 uur. De app blijft beschikbaar tot eind mei 2020. Vanwege het beperkte aantal plaatsen, verzoeken wij tot aanmelding via:

www.limburgbevrijd.nl/lancering

Contactpersoon: Ricardo Frederiks, tel. 06 43 55 26 59, mail: ricardo.frederiks@bad-dice.com www.limburgbevrijd.nl

www.baddice.com

 

Geef een reactie