Ideeënwedstrijd gepland voor zevendaken in Heerlen centrum

Culturele instelling SCHUNCK in Heerlen nodigt ontwerpers uit om deel te nemen aan een internationale ideeën-competitie voor een stedelijk dakenproject in het hart van de stad Heerlen. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor t/m 25 augustus inschrijven. Inmiddels heeft SCHUNCK al 50 registraties ontvangen. 

Het centrum van Heerlen wordt gekenmerkt door een dicht en divers stedelijk daklandschap. Grote grijze en steriele dakvlakken domineren het uitzicht van bovenaf. Een onbenut potentieel aan ruimte midden in de stad! 

SCHUNCK en de gemeente Heerlen willen dit ongebruikte oppervlakte-potentieel verkennen voor mogelijkheden op het gebied van tuinieren, kunst, landbouw, culturele festivals, muziek, cinema, koffiehuizen, sport, kleine huizen en nog veel meer. Dakprojecten in steden over de hele wereld bewijzen dat door deze andere invulling lelijke, steriele ruimtes kunnen veranderen in iets speciaals. 

Tevens wil SCHUNCK middels deze ideeënwedstrijd inspiratie opdoen om samen met andere partijen de eerste editie van het Heerlen Rooftop Festival te organiseren in 2021, het slotjaar van IBA Parkstad Limburg. 

SCHUNCK schrijft deze ideeënwedstrijd uit voor zeven geselecteerde daken in het centrum van Heerlen. Het gaat hierbij om prominente gebouwen in het centrum, uiteraard het dak van SCHUNCK zelf, maar ook de H&M, Douglas, Winkelcentrum de Bongerd, Berden, Vaessen en parkeergarage Putgraaf.  

Geef een reactie