In de voorbereiding naar het seizoen heeft de volgende wedstrijd plaatsgevonden: Groene Ster – Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Pronsebroek, de thuishaven van Groene Ster.

Beiden teams beginnen gemotiveerd aan de wedstrijd en laten zich meteen zien, Groene ster laat zien dat ze zich niet laten terug duwen. Ook Roda speelt offensief, toch blijven grote kansen uit. De wedstrijd wordt op het begin meer en deels uitgespeeld op het middenveld. Zowel Groene Ster als Roda proberen toch te kunnen profiteren van de mogelijkheden die ze krijgen. Dan na een half uur spelen is daar een goed lopende aanval van Roda, een bal gespeeld naar Simakala, die hem vervolgens goed aanneemt en breed tikt op Remans, die hem koel in de hoek schiet, langs de nieuwe doelman van Groene Ster (Quaden). 0-1. Vervolgens is het verloop van de eerste helft hetzelfde als voor het doelpunt. Zonder blessuretijd wordt ook meteen de rust ingeluid.

0-1 is de stand, als de ploegen de kleedlokalen opzoeken. Er worden ook een aantal wissels doorgevoerd door de uit-spelende partij, om precies te zijn: 10!

In de tweede helft is te zien dat Roda nieuwe krachten het veld in heeft gestuurd, zo wordt Groene Ster verder naar achter gedrukt en wordt het gedwongen om compact te gaan spelen. Toch creëert Groene ster kansen! Zo ook net na de rust. Danny Stassar die doorkomt op de rechterkant en de achterlijn haalt, dan geeft die hem goed voor bij de 2e paal waar De Wit staat, die legt hem weer terug op Vluggen, die hem binnentikt! 1-1. Na de gelijkmaker gaat Roda echt druk vooruit zetten, zo wordt Groene Ster echt vastgezet en  worden er kansen gecreëerd, ook grote kansen. Zo ook Souren, die vanuit eigen helft begint te rennen met de bal, op volle snelheid rent die door de verdediging van Groene Ster, tot in het strafschopgebied. Daar staat Van de Walle, die lang blijft wachten tot Souren een hoek kiest. Een goede beslissing! Hij houdt de stand op 1-1. Niet veel later krijgt Roda een vrije trap. Iets over de middenlijn staat Ahidar achter de bal die hem goed aansnijd.

Van de Walle komt uit en wilt de bal wegboksen, maar net voor hij bij de bal komt, is daar Brrou! Die de bal net voor Van de Walle weg tikt en zo ook het tweede doelpunt voor Roda maakt! 1-2. Roda gaat wederom door waar het gebleven is en blijft kansen creëren. Maar Groene Ster houdt goed stand! Na 90 minuten is daar dan het eindsignaal. De eindstand is 1-2 in het voordeel van Roda JC.