De wegen van Roda JC en Harm van Veldhoven gaan scheiden

De wegen van Roda JC en Harm van Veldhoven gaan scheiden. De club neemt vandaag afscheid van een aimabele man die in de periode 2008-2012 gedurende vier seizoenen invulling gegeven heeft aan de positie van trainer en in de seizoenen 17/18 en 18/19 als technisch directeur en daarboven op ook nog als algemeen directeur a.i. in het afgelopen seizoen 18/19.

Als trainer behoedde Van Veldhoven Roda JC in het eerste seizoen voor degradatie om de jaren daarna met beperktere middelen steeds mee te doen om Europees voetbal. In het seizoen 2009-2010 bracht Van Veldhoven de club naar de finale van de Play-Offs om Europees Voetbal en in 2010-2011 naar de halve finale. In zijn laatste seizoen wordt Roda JC tiende en mist het de Play-Offs op de allerlaatste speeldag.

In juni 2017 komt Harm van Veldhoven over van FC Eindhoven om bij Roda JC, dat zich in de moeilijkste fase van haar bestaan bevindt, aan de slag te gaan als Technisch Directeur. Hij volgde de uit zijn functie ontheven voorganger op, na diens ronduit falende technische beleid. Met ingang van 1 juli 2018 neemt Van Veldhoven zelfs de dubbelfunctie van Technisch Directeur en ad interim Algemeen Directeur van onze club.

Gedurende het laatste tropenjaar levert Harm een enorme inspanning om de club steeds weer klippen van diverse aard te laten omzeilen. “Als beoogd nieuwe eigenaar van Roda JC wil ik, Mauricio Garcia de la Vega, Harm graag hartelijk danken voor het werk wat hij voor onze club gedaan heeft en wens ik hem alle succes toe in het vervolg van zijn loopbaan.”

Goede herinneringen
Harm van Veldhoven zelf wenst te benadrukken dat Roda JC tijdens zijn zes seizoenen bij de club meer voor hem betekende dan de woorden passie, hoop of kameraadschap kunnen uitdrukken. “Een verschil in visie met de nieuwe bestuursploeg doet onze wegen scheiden. Ik wil de club en alle mensen die betrokken zijn bij Roda JC het allerbeste toewensen. De laatste twee jaar stonden in het teken van puin ruimen en heropbouwen. Dankzij een stevigere verankering in de regio en een sterkere focus op de jeugdwerking werd de goede weg ingeslagen. De komst van Mauricio Garcia De la Vega brengt nieuwe mogelijkheden en andere accenten met zich mee, ik hoop oprecht dat Roda JC hier optimaal de vruchten van kan plukken. Zelf houd ik aan deze club alleen maar goede herinneringen over. Vooral de vele steun die ik hier van achterban en supporters heb mogen ontvangen – zowel als coach, technisch directeur als algemeen directeur – draag ik diep in het hart. Deze club verdient zijn plaats op het hoogste niveau in Nederland.”

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie